Do 2 listopada w pociągach Express InterCity „Sobieski” kursujących na trasie Warszawa-Wiedeń-Warszawa firma Wars przygotowała dla pasażerów smaczną niespodziankę. Podróżujący będą mogli skosztować tradycyjnego kołocza śląskiego. Prowadzona akcja to część kampanii promocyjnej województwa śląskiego.
Serwowany przysmak to tradycyjne ciasto drożdżowe z Górnego Śląska. Ten regionalny specjał występuje głównie w czterech odmianach: z posypką (bez nadzienia), z nadzieniem serowym, makowym i jabłkowym. Placek ma także charakterystyczny maślany zapach.
– Jako firma świadcząca usługi gastronomiczne w podróży, chcemy aby nasi klienci otrzymywali zawsze jak najlepsze, świeże produkty. Kilka miesięcy temu zmieniliśmy menu, jednak na bieżąco udoskonalamy i urozmaicamy naszą ofertę, stąd też cykliczne pomysły na serwowanie produktów regionalnych – mówi Paweł Dudek, Prezes Zarządu Wars. – Mamy nadzieję, że akcja promująca kołocze śląskie spotka się ciepłym przyjęciem pasażerów, a wszystkich którzy chcieliby promować przysmaki ze swoich regionów, gorąco zapraszamy do współpracy – dodaje.
Prowadzona wspólnie przez Wars i Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego akcja to część kampanii promocyjnej “Śląskie. Pozytywna energia”. Akcja objęta jest patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.
– Akcja poczęstunkowa w pociągach „Sobieski” to część kampanii promocyjnej w ramach której poprzez hasło „Śląskie. Pozytywna energia” chcemy zwrócić uwagę turystów z Polski, jak i zagranicy na atrakcyjność województwa śląskiego oraz zaprosić wszystkich do odwiedzania naszego regionu – mówią przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego.
W ubiegłym roku w pociągach PKP Intericity w ramach kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” w pociągach Berlin-Warszawa-Express obsługa Wars częstowała wszystkich pasażerów gęsiną. Akcja promocyjna spotkała się z bardzo ciepłym przyjęciem podróżnych.