Wars otworzył  pierwszą restaurację stacjonarną

Newsy

Wars otworzył pierwszą restaurację stacjonarną

03 lutego 2010

W drugiej połowie stycznia br. przy ulicy Nowogrodzkiej 47a w Warszawie spółka  Wars otworzyła pierwszą restaurację stacjonarną Green Patio.  Oferta lokalu skierowana jest do osób ceniących sobie nie tylko smak potraw, ale także walory zdrowotne składników przygotowywanych dań.

Menu restauracji zostało tak skomponowane by zaspokoić zróżnicowane gusta gości oraz stworzyć możliwości tzw. „świadomego” wyboru posiłków. W tym celu w karcie dań zostały umieszczone specjalne piktogramy, które informują o szczególnych właściwościach serwowanych dań. Kuchnia Green Patio stwarza możliwości takiego wyboru posiłków, aby były dostosowane do wymagań każdej diety i sposobu odżywiania.

– Coraz więcej osób zwraca uwagę na swoją dietę, są świadomi tego jak ważny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu ma prawidłowe odżywianie. To właśnie dla nich powstaje Green Patio. Dzięki szczegółowym opisom, każdy może dokonać świadomego wyboru,  zdecydować się na potrawę, która ma odpowiednie składniki odżywcze. To bardzo ważne nie tylko dla osób dbających o linię, ale także dla sportowców, kobiet w ciąży, diabetyków  oraz wszystkich zainteresowanych nie tylko smakiem, ale też wartością odżywczą tego, co jedzą – podkreśla Krzysztof Supa, Prezes Wars S.A.

Spółka Wars w planach ma otwarcie kilku kolejnych lokali. Docelowo do 2012 roku ma być ich około 8, w tym nie mniej niż 4 w systemie franczyzowym. W restauracji znajduje się bogaty wybór potraw z różnych zakątków świata, a także lekkie dania i przekąski, pożywne dania główne, jak i desery. Wszystkie produkty pochodzą od sprawdzonych dostawców, a nad ich jakością czuwa kierownik restauracji – Barbara Rogozińska oraz szef kuchni – Jerzy Sobieniak.  Menu skomponowane jest we współpracy z dietetykiem – mgr inż. Ewą Ceborską, która dba o właściwe proporcje składników odżywczych serwowanych potraw.

W budowaniu kompleksowego systemu gastronomii restauracja Green Patio korzystać będzie ze sprawdzonych, unikalnych kompetencji, stosowanych w wagonach gastronomicznych w ramach NLO (Nowa Linia Obsługi). Inwestycja ta nawiązuje do tradycji gastronomii stacjonarnej Spółki Wars, która w latach 60-tych i 70-tych prowadziła sieć ekskluzywnych restauracji.

– Potrawy serwowane w restauracji będą różnić się od tych, które można zjeść w pociągach. Specyfika lokalowa WARS ogranicza innowacje kulinarne, ale w przypadku restauracji stacjonarnych mamy większe pole manewru, a jedynym ograniczeniem jest inwencja szefa kuchni – podkreśla Andrzej Buczkowski, Dyrektor ds. Marketingu i Rozwoju Wars S.A.

Źródło: WARS S.A.