Walentynki w hotelach Sheraton

Newsy

Walentynki w hotelach Sheraton

08 lutego 2013

14 lutego hotele Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie będą kusić zmysłową ofertą walentynkową. Wyjątkowe kolacje pełne afrodyzjaków, impreza dla singli czy pakiety walentynkowe – to część propozycji przygotowanych na ten dzień.

Sheraton Warsaw Hotel

Amatorów kuchni Azji zainteresować powinna kolacja serwowana w nowo otwartej restauracji InAzia. Menu przygotowane przez szefa kuchni Marcina Sasina zdobione będzie jadalną orchideą i złotem oraz przyprawione afrodyzjakami takimi jak imbir, chili czy czekolada. Na powitanie każdy gość otrzyma azjatycką przekąskę: ostrygę z kieliszkiem szampana. W SomePlace Else odbędzie się szalona impreza dla singli współorganizowana przez portal e-darling.pl. W warszawskim Sheratonie wieczór ten będzie odbywał się w trzech odsłonach. W restauracji The Olive w godz. 17.00 – 22.30 odbędzie się kolacja w formie bufetu zatytułowana „Francuski pocałunek”. Serwowane będą m. in. czerwony kawior, mule w sosie z białego wina oraz łosoś po burgundzku.

Sheraton Krakow Hotel

Restauracja The Olive organizuje walentynkową 3-daniową kolację. Goście restauracji rozpoczną aperitifem oraz zakąskami z grillowanych krewetek tygrysich z tymiankiem cytrynowym oraz sałatką ze świeżych kwiatów i mini szparagów. Punktem kulminacyjnym kulinarnych doznań będzie niewątpliwie danie główne, czyli grillowana różowa cielęcina na musie z marchewki o aromacie pomarańczy w lekkiej kompozycji z ziemniakami w szafranie, dynią i sosem malinowym.Na słodkie zwieńczenie wieczoru czekoladowe ciastko z lodami waniliowymi.

Sheraton Poznan Hotel

Specjalnie na Walentynki hotel przygotował romantyczny pakiet dla dwojga. Pełna toskańskich smaków i aromatów kolacja w restauracji Fusion oraz pobyt w eleganckim pokoju ze śniadaniem, butelką wina musującego i możliwością późnego wymeldowania.

Sheraton Sopot Conference Center & Spa

Szeroki wachlarz możliwości na romantyczny pobyt dla dwojga przygotował sopocki Sheraton. Goście do wyboru będą mieć kolacje w restauracjach Wave i InAzia, a także zabiegi dla dwojga w spa. W restauracji Wave kolacja rozpocznie się od łososia w trzech odsłonach. Atmosferę podkręci pikantna zupa w stylu tajskim oraz sałatka z kopru włoskiego z mięsem z kraba. Wolno pieczona polędwica wołowa oraz grillowane krewetki przy akompaniamencie puree  z palonego selera to propozycja szefa kuchni Krystiana Szidla na danie główne. Finał stanowić będzie mus z mandarynki, czekolady i chilli.