W Tajtach o smakach Warmii i Mazur

Wydarzenia

W Tajtach o smakach Warmii i Mazur

03 grudnia 2018

Dzisiaj ponad 20 szefów kuchni z całej Polski spotka się w hotelu Tajty w Wilkasach, by posmakować regionalnych produktów z Warmii i Mazur.

Spotkanie rozpocznie się degustacją przekąsek, tzw. finger food, w których wykorzystane będą lokalne produkty z Warmii i Mazur. Poprowadzi ją Patryk Dziamski, szef kuchni i ambasador firmy Octim z Olsztynka. Wybrane potrawy uroczystej kolacji zostaną również przygotowane przez zaproszonych szefów kuchni m.in. Dominika Moskalenko, Annę Anklewicz i Michała Soliwodę.

– Udział w kolacji charytatywnej to doskonały sposób na połączenie przyjemnego z pożytecznym. Każda z osobna potrawa przygotowana z tej okazji będzie małym arcydziełem. To też jedyna taka okazja, by porozmawiać o regionalnych specjałach z najlepszymi szefami kuchni z kraju, a także wesprzeć zbiórkę charytatywną – mówi pomysłodawczyni wydarzenia, Ewa Panasewicz, z-ca dyrektora handlowego firmy Octim.

W przygotowanej z tej okazji kolacji może wziąć udział każdy –wystarczy zakupić wejściówkę, z której dochód trafi na szczytny cel.