14 czerwca br. zapraszamy wszystkich, którym bliski jest los bezdomnych zwierząt, a jednocześnie lubią coś smacznego przekąsić na II edycję Master Chef 4 Dogs. Wystarczy przyjść i przynieś dary lub datki dla bezdomnych zwierząt ze schroniska w Przyborówku, aby otrzymać posiłek przygotowany przez Master Chefów. – Druga edycja nie zmienia swoich zasad, będzie jednak wzbogacona o nowe pomysły. Planujemy zorganizować warsztaty z przygotowywania warzyw sezonowych, a także konkurs na wspólne gotowanie z kucharzami itp. Wśród kucharzy, do których skierowaliśmy zaproszenie są zawodowcy, głównie uczestnicy pierwszej edycji Top Chef, ale także szefowie kuchni nie biorący udziału w tej imprezie. Nasz cel to przekazanie 100% środków zebranych w czasie imprezy na rzecz Przytuliska Przyborówko Rusiec dla bezdomnych zwierząt – mówi Kaczmarek-Pielin, pomysłodawca i organizator imprezy.
Do drugiej edycji programu zaproszono następujących kucharzy:
Liliana Filipiak TOP Chef
Darek Kuźniak TOP Chef i Hell’s Kitchen
Sylwia Sztandera TOP Chef
Malika Juchnowicz TOP Chef
Piotr Ogiński TOP Chef i Master Chef
Piotr Ślusarz TOP Chef i Hell’s Kitchen
Adam Kowalewski TOP Chef z obecnie trwającej edycji
Agnieszka Buch TOP Chef z obecnie trwającej edycji
Adrian Feliks TOP Chef z obecnie trwającej edycji
Anna Niedziałkowska szef kuchni Hotelu Fryderyk w Dusznikach Zdroju
Jakub Micianiec szef kuchni w: Restauracja Jaskiniowa w Solcu Kujawskim, Executive Chef/Manager w: Sports Hospitality i członek Stowarzyszenia w: EURO Toques Polska
Marcin Kaczmarek-Pielin – pomysłodawca akcji i organizator.
Prowadzone są także rozmowy z Grzegorzem Łapanowskim oraz Josephem Seeletso.
Noclegi i transport na terenie Poznania dla gotujących kucharzy są gratis.
Przypominamy, że I edycja MASTER CHEF 4 DOGS czyli Nakarmimy Ciebie, jeśli ty nakarmisz je” odbyła się 22 marca w Poznaniu. Była to niezwykła impreza, gdzie gotowali uczestnicy II edycji kulinarnego show Master Chef na rzecz Przytuliska Przyborówko Rusiec dla bezdomnych zwierząt.
W I edycji gotowali – Ewelina Stanek z córką, Adam Piotr Mostowski, Diana Volokhova Sargsyan, Bartosz Bykowski oraz oczywiście sam organizator Marcin Kaczmarek-Pielin, którzy przygotowali dwie zupy: grochową i kukurydzianą na mleku kokosowym z czarnym sezamem i chilli, maślane ziemniaczki w cebulce z gzikiem i pesto szczypiorkowym, wątróbkę drobiową z jabłkami karmelizowanymi w winie, mus z białej czekolady na owocach z czerwonym pieprzem.