W restauracjach Sphinx zapachniało kawą

Wydarzenia

W restauracjach Sphinx zapachniało kawą

13 kwietnia 2015

Restauracje Sphinx wprowadzają na wiosnę nowe kawowe propozycje pod hasłem „Zapachniało kawą”. W ramach tej oferty klienci mają do wyboru cztery aromatyczne kawy przygotowane na bazie nowej mieszanki Julius Meinl – „Figa z makiem”, „Kawa po wiedeńsku”, „Banana espresso” i „Irish dream”.

– Na wiosnę w restauracjach Sphinx zapachniało pyszną kawą. Specjalnie dla wielbicieli tego napoju przygotowaliśmy zestaw pobudzających kaw z wyjątkowymi kompozycjami smakowymi. Nasze najnowsze propozycje doskonale sprawdzą się jako poranne orzeźwienie na dobry początek dnia, aromatyczne zwieńczenie posiłku, bądź też do deseru podczas wiosennych spotkań z przyjaciółmi. Zapraszamy więc gorąco do ich próbowania – mówi Dorota Cacek, prezes spółki Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.

W ramach najnowszej oferty „Zapachniało kawą” klienci mogą delektować się m.in. wyborną kawą „Figa z makiem”. Pod tą nazwą kryje się latte o smaku egzotycznej figi z delikatną mleczną pianką, posypane makiem. Z kolei zamawiając „Kawę po wiedeńsku” można spróbować aromatycznej kawy z puszystą bitą śmietaną i wiórkami czekolady. Do wyboru jest również „Banana espresso”, czyli espresso z mlekiem i syropem bananowym pod warstwą bitej śmietany, a także „Irish dream” na bazie espresso z dodatkiem irlandzkiego likieru Baileys i porcją bitej śmietany.