Województwo kujawsko-pomorskie rozpoczyna po raz kolejny promocję polskiej tradycji, czyli serwowania gęsiny na 11 listopada. Zaproszenie do udziału w akcji Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina jest skierowane do każdej restauracji w Polsce.
– Jak co roku chcemy wesprzeć promocyjnie restauracje, które zgłoszą się do naszej akcji. Nie pobieramy żadnych opłat, nie stawiamy żadnych warunków poza złożeniem deklaracji serwowania gęsiny w restauracji co najmniej od 11 listopada do 31 grudnia 2017 r. Nie ma znaczenia wielkość państwa lokalu, liczy się chęć przystąpienia do naszego projektu i odesłanie formularza zgłoszeniowego, co będzie równoznaczne ze złożeniem deklaracji, że w menu znajdą się potrawy z gęsiny. To państwo decydujecie, ile potraw z gęsiny oferować będzie restauracja. Ze swej strony oferujemy restauracjom biorącym udział w akcji bez żadnych opłat:
1. Naklejki na drzwi reklamujące akcję;
2. Plakaty A3 – w formie elektronicznej do pobrania z naszej strony;
3. Ulotki z miejscem do przybicia pieczątki z nazwą własnej restauracji oraz jej adresem – w formie elektronicznej do pobrania z naszej strony;
4. Elektroniczne wersje okolicznościowego menu oraz projekty innych materiałów, wspomagających sprzedaż – do pobrania z naszej strony;
5. Promocję Państwa restauracji na stronie akcji www.czasnagesine.pl oraz na portalach współpracujących z nami;
6. Wiele ułatwień i gotowych wzorów grafik i banerów do wykorzystania w promocji Państwa restauracji;
7. Stworzenie możliwości informowania i promowania Państwa akcji i eventów, organizowanych w ramach akcji „Czas na gęsinę” na naszej stronie.
8. Promocję akcji poprzez rozlosowanie 100 voucherów na kolacje dla dwóch osób wartości 100 zł oraz 50 voucherów premium wartości 150 zł dla krytyków, dziennikarzy i blogerów kulinarnych, refundowanych przez nas po wykorzystaniu ich w Państwa restauracji przez Gości.
9. Promocję akcji w mediach ogólnopolskich; 10. Zorganizowanie konkursu dla Gości restauracji w formie publikowanych opinii o serwowanych w Państwa restauracji potrawach z gęsiny. Najciekawsze opinie będą przez nas nagradzane upominkami.
Każda z restauracji zostanie zobowiązana do:
1. Umieszczenia w widocznym miejscu naklejki, otrzymanej od nas, informującej o tym, że restauracja bierze udział w naszej akcji;
2. Umieszczenia w swojej karcie menu jednego lub więcej przepisów na gęsinę, która będzie serwowana w okresie co najmniej od 11 listopada do 31 grudnia br.;
3. Przyjmowania i obsługi gości, którzy pojawią się w restauracji z naszymi voucherami, te będą przez nas refundowane;
4. Przysyłania przepisów, informacji, zdjęć, które będą promować Państwa restaurację oraz akcję „Czas na gęsinę”.
O zakwalifikowaniu restauracji do akcji „Czas na gęsinę” poinformujemy drogą mailową (na adres podany w formularzu zgłoszeniowym) – mówi organizator.
Wykonawca zamówienia Województwa Kujawsko-Pomorskiego: Konsorcjum SOS – Moroz, tel. 566 521 016 fax 566 521 016 w. 23