09-10 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się czwarta edycja targów Mazury HoReCa. Poprzednie edycje cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, każda z nich zgromadziła ponad stu wystawców z branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej. Z czasem zakres wydarzenia został rozszerzony dodatkowo o cukiernictwo i piekarstwo ze względu na rosnące zainteresowanie branży najwyższej jakości pieczywem, wyrobami cukierniczymi i deserami. Pozytywny odbiór tej inicjatywy skłonił organizatorów wydarzenia do jej kontynuacji również podczas Mazury HoReCa 2019.
Formuła B2B targów Mazury HoReCa opiera się na krótkich spotkaniach biznesowych wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Taka formuła umożliwia bardziej precyzyjne dotarcie z ofertą do zainteresowanych odbiorców, nawiązanie nowych kontaktów, podpisanie pierwszych umów. Podczas Mazury HoReCa 2018 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami. W trakcie edycji 2019 idea spotkań będzie kontynuowana a organizatorzy spodziewają się w trakcie dwóch dni kilku tysięcy spotkań na linii wystawca – kontrahent.
Mazury HoReCa to nie tylko targi, ale też konkursy, prezentacje i szkolenia. Jak co roku istotny elementem będzie promocja polskiej sztuki kulinarnej oraz dyskusje nad nowymi trendami w branży HoReCa. Zważywszy na sukces debiutu formatu w trakcie poprzedniej edycji – po raz kolejny można spodziewać się szkoleń dla branży HoReCa.
Więcej o wydarzeniu: www.mazuryhoreca.pl