Już 24 maja br. odbędzie się w trzech miastach w Polsce w Poznaniu, Białymstoku i Gdańsku – Noc Restauracji. W poznańskiej edycji bierze udział Restauracja 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant. Położona nad jeziorem Maltańskim, oferuje nie tylko ciekawe menu, ale też jeden z najpiękniejszych widoków w mieście. Tylko tutaj można zjeść potrawy pieczone na cedrowej desce i kamiennym grillu.
Zanim jednak smakosze spróbują specjalnego nocnego menu będą mogli przejść kulinarne przeszkolenie. W czwartek, 16 maja o godz. 18.00 Restauracja 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant zaprasza na warsztaty kulinarne. Każdy może obserwować szefa kuchni i jego uczniów przy pracy. Dzięki nim dowiemy się, jak odczarować wielkopolskie produkty regionalne i nauczyć się ich używać w kuchni.
Tematem zajęć będzie w restauracji 3 Kolory możliwości wykorzystania wieprzowiny złotnickiej do kulinarnych kreacji według przepisów Adama Zastrożnego. Do stworzenia wybornej uczty zostaną wykorzystane m.in.: schab z wieprzowiny złotnickiej, wielkopolskie młode ziemianki i szparagi.