Violife Grecki Biały został uznany za najlepszą wegańską alternatywę sera na świecie w rankingu przeprowadzonym przez platformę Abillion. Na piątym miejscu zestawienia znalazł się Violife Kremowy. Tak wysokie pozycje w rankingu to duży sukces marki Violife na dynamiczne rozwijającym się rynku alternatyw dla sera.
Ranking World’s Best Vegan Cheese powstał na podstawie 21 000 recenzji prawie 6 500 alternatyw dla sera zgłoszonych przez konsumentów z 80 krajów. W uzasadnieniu o Violife Greckim Białym napisano, że „to najwyższej klasy wegański ser, który podbija świat” oraz że jest ulubieńcem tłumów „dzięki swojej kremowej konsystencji”. Z kolei Violife Kremowy określono „rozpływającą się w ustach dobrocią”.
Globalne zainteresowanie wegańskimi alternatywami sera podwoiło się w zeszłym roku, a pochodzący z Grecji Violife od lat jest liderem rynku. Autorzy zestawienia podkreślają, że wszystkie rodzaje zamienników sera od fety, przez mozzarellę, po grecki poprawiły się w smaku i teksturze, oferując konsumentom pyszne alternatywy bez nabiału.
Docenienie smaku produktów Violife w globalnym rankingu Abillion to dla nas ważne wyróżnienie. Tym bardziej, że to naprawdę znacząca platforma, która łączy ponad milion świadomych konsumentów, bywalców restauracji i sprzedawców, dla których ważny jest zrównoważony rozwój, a jej użytkownicy są ekspertami w zakresie najlepszych produktów i dań bazujących na roślinach – mówi Wiktor Orliński, Head of Marketing Violife Professional CEE. – Tak wysokie pozycje w zestawieniu są też kolejnym potwierdzeniem, że Violife jest ulubioną marką wielu wegan, wegetarian oraz fleksitarian na całym świecie. Nasze produkty także w Polsce też mają wciąż rosnące grono miłośników.
Publikujący ranking Abillion to platforma z ponad 2,5 mln opinii konsumentów na temat ponad 500 000 wegańskich potraw i produktów, która pozwala odkrywać najbardziej polecane roślinne restauracje na całym świecie.
Więcej informacji o rankingu World’s Best Vegan Cheese pod linkiem: https://impact.abillion.com/awards/worlds-best-vegan-cheese-2023