Viodeli to nowa linia w 100% roślinnych alternatyw dla wędlin, która dołącza do portfolio Violife Professional w ofercie dla HoReCa. Produkty są dedykowane wszystkim, którzy cenią smak i jakość, ale nie jedzą mięsa lub ograniczają jego spożycie.
Ceniona przez szefów kuchni marka alternatyw dla serów Violife wprowadza nową linię produktów – Viodeli, roślinne alternatywy dla wędliny z kurczaka, z indyka i szynki. Produkty Viodeli są wolne od alergenów, nie zawierają nabiału, soi, glutenu, laktozy, orzechów, ani konserwantów. Dzięki temu odpowiadają na potrzeby konsumentów poszukujących odmiany dla klasycznych wędlin z powodów zdrowotnych czy etycznych, ale również alergików, osób z nietolerancjami, fleksitarian i oczywiście wegetarian oraz wegan. Wprowadzenie linii Viodeli i wejście w segment roślinnych alternatyw dla wędlin to kolejny ważny krok dynamicznie zdobywającej klientów w branży HoReCa marki Violife.
Cieszę się, że możemy zaoferować szefom kuchni kolejną nowość. Coraz więcej osób ogranicza jedzenie mięsa i nabiału, a cały rynek produktów w 100% roślinnych dynamicznie się rozwija. Na co dzień pracujemy z szefami kuchni i wiemy, że chętnie sięgają po alternatywy dla nabiału. Cenią naszą markę Violife za smak, sposób zachowania się podczas przygotowywania dań czy różnorodność produktów. Wprowadzenie na rynek linii Viodeli jest odpowiedzią na oczekiwania szefów kuchni, którzy szukają produktów nie dyskryminujących żadnej grupy konsumentów, które można zaserwować każdemu bez względu na dietę oraz które są w stanie zaskoczyć doskonałym smakiem – mówi Wiktor Orliński, Head of Marketing Violife Professional CEE.
W ramach nowej linii Viodeli w ofercie Violife Professional znalazły się trzy produkty:
- VIODELI o smaku indyka – 100% roślinny produkt, który stanowi alternatywę dla wędliny z indyka. Idealny na kanapkę, do tosta, pizzy, zapiekanki lub jako szybka przekąska.
- VIODELI o smaku kurczaka – 100% roślinna alternatywa dla wędliny z kurczaka. Idealna jako przekąska prosto z opakowania, a także serwowana na ciepło w toście, na pizzy czy na zapiekance.
- VIODELI o smaku szynki – 100% roślinna alternatywa dla szynki. Idealna na kanapkę, do tosta, pizzy, zapiekanki lub jako szybka przekąska.
Wszystkie produkty Viodeli posiadają doskonały smak i aromat mięsa, przy zachowaniu 100% roślinnych składników. Nie zawierają nabiału, soi, glutenu, laktozy, orzechów, ani konserwantów. Nowa kategoria gwarantuje tę samą wysoką jakość składników i doskonały smak, co roślinne alternatywy dla sera Violife, które zyskały renomę i zaufanie szefów kuchni oraz konsumentów w Polsce i na całym świecie.
O Violife
Violife to globalna marka wegańskich alternatyw dla serów oraz wędlin, obecna w 60 krajach. Jest uwielbiana przez wegan, wegetarian, fleksitarian i osoby z nietolerancjami pokarmowymi na całym świecie.
Powstający na bazie oleju kokosowego Violife to wiele wariantów alternatyw dla serów m.in. o smaku cheddar, mozzarelli, goudy, parmezanu czy fety. Produkty Violife znakomicie smakują i świetnie sprawdzają się do pizz, kanapek, tostów czy sałatek, są używane do sosów, deserów oraz jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Wszystkie produkty Violife są wolne od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. Posiadają także certyfikat Halal i Kosher.
Marka Violife powstała w 1990 roku w Grecji. Dzięki ponad 30-letniemu doświadczeniu w opracowywaniu i produkcji produktów wegańskich oraz wsparciu Upfield, największej na świecie firmy tworzącej produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych, dziś jest światowym liderem o zasięgu globalnym. Więcej: https://violifefoods.com/pl/
O Violife Professional
Violife Professional jest częścią firmy Upfield działającą w branży gastronomicznej, obsługującą m.in. restauracje, hotele, piekarnie, cukiernie oraz producentów dań gotowych. Nasi szefowie kuchni opracowują składniki, produkty i usługi, które pomagają profesjonalistom w tworzeniu pysznych potraw oraz w kompleksowym zarządzaniu menu i kosztami współczesnej gastronomii. Więcej: https://www.violifeprofessional.com/pl-pl