19 marca w Dźwirzynie odbędzie się ósma edycja Festiwalu Ryb Bałtyckich. Uczestnicy konkursu będą mieli do przygotowania 7 porcji dania głównego z użyciem troci wędrownej lub dorsza bałtyckiego oraz 7 porcji deseru na bazie śmietany Debic. Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski. Konkurs nominowany jest do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski.
Lista uczestników
1. Park Hotel Szczecin – Michał Wernio – Paweł Wymiatał
2. Hotel Puro Poznań – Jakub Ignyś – Cezary Różycki
3. Restauracja Cucina City Park- Emil Klimas – Dawid Feist
4. Hotel Skansen Conference &SPA Sierpc – Patryk Stępiński, Jakub Szybiński
5. Restauracja Carska w Białowieży, Tratoria Czarna Owca – Piotr Pyczot Białystok – Kamil Gajda
6. Hotel Windsor Jachranka – Marcin Piotrowski, Przemysław Łyszkowski
7. Szafarnia 10 Gdańska – Radosław Gierałtowski, Krzysztof Koda
8. Zamek Gniew w Gniewie – Karol Kaszlewicz – Malwina Manikowska
9. Hotel Zdrojowy Pro –Vita Kołobrzeg Damian Dawidowicz, Karolina Wiśniewska
Sprawy organizacyjne: Adam Dmyterko – Prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski tel.606 482 796
Regulamin konkursu oraz Formularz zgłoszeniowy.
Konkurs Nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2016