VII Festiwal Ryb Bałtyckich

VII Festiwal Ryb Bałtyckich

20 kwietnia 2015

24-26 kwietnia w Dźwirzynie odbędzie VII Festiwal Ryb Bałtyckich, którego organizatorem jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski.

Konkurs znajduje się na liście nominowanych do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Dlatego kucharzy marzących o zdobyciu tytułu „Najlepszego z najlepszych” jaki przyznawany jest zwycięzcom KPP zachęcamy do podjęcia wyzwania.

Tematem przewodnim konkursu będą potrawy z troci wędrownej lub dorsza bałtyckiego oraz deseru na bazie śmietany i czekolady.

W konkursie udział weźmie 8 drużyn:

Krystian Olejnik i Marcin Buniek, Hotel “Elbląg”- Elblęg

Albert Kempys i Dawid Konior, Restauracja Galeria BLU -Bielsko Biała

Marcin Gruszka i Kamil Werewka, Hotel Copernicus – Toruń

Artur Szymański i Marcin Stadler, Restauracja Rzeka Smaków-Reda

Artur Szwacki i Arkadiusz Huka, City Park- Poznań

Tomasz Bobrowski i Przemysław Sypniewski, Hotel Atut- Licheń Stary

Mariusz Śliwiński i Marcin Piotrowski, Windsor Palace Hotel- Jachranka

Karolina Wiśniewska i Damian Dawidowicz, Hotel Provita- Kołobrzeg.