VII edycja „Grzybobrania dla Gastronomii” – Pomlewo

Aktualności

VII edycja „Grzybobrania dla Gastronomii” – Pomlewo

W dniach 7–9 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie odbędzie się VII edycja ogólnopolskiego wydarzenia kulinarnego „Grzybobranie dla Gastronomii” – spotkania, które na stałe wpisało się w kalendarz branży gastronomicznej i turystycznej. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym.

Wydarzenie skierowane jest do szerokiego grona profesjonalistów: szefów kuchni, cukierni, kucharzy, rzemieślników regionalnych, artystów kulinarnych, uczniów szkół gastronomicznych, a także właścicieli domów weselnych, barów i food trucków. To doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych, promocji produktów i usług oraz aktywnego uczestnictwa w sprawdzonej, inspirującej inicjatywie integrującej środowisko gastronomiczne.

W programie m.in.:

IV edycja konkursu „Sztafeta Kulinarna” dla szkół gastronomicznych – w formule black box,

warsztaty kulinarne, w których kucharze z całej Polski gotują wspólnie z uczniami,

pokazy i prezentacje live cooking z udziałem partnerów wydarzenia,

stoiska regionalnych wystawców,

grzybobranie i wspólne gotowanie zupy grzybowej na świeżym powietrzu,

II olimpiada sportowa dla zaproszonych gości.

„Grzybobranie dla Gastronomii” to nie tylko kulinarne doświadczenia, ale również platforma do wymiany wiedzy, budowania relacji i promocji regionalnych produktów oraz marek.

Szczegółowy plan pobytu

07.09.2025r.

10:00 – wspólny wyjazd na grzyby

14:00 – zameldowanie w Hotelu

13:00 – 17:00 – przygotowanie stoisk przez wystawców

14:00 – 17:00 – II Igrzyska Olimpijskie Branży Gastro (proszę o zabranie ze sobą odzieży sportowej)

18:00 – 02:00 kolacja w formie grilla z dj, wspólna integracja

08.09.2025r.

7:30-9:00 – śniadanie w hotelowej restauracji

9:00-15:00 – start wszystkich stanowisk wystawowych

10:00-10:30 – odprawa jurorów przed konkursem kulinarnym

11:00-14:00 – start IV konkursu dla szkół na zasadzie ,,black”

Grzybobranie dla Gastronomii 2025- plakat

Sławomir Miotk

Organizator Grzybobrania

48 501 775 300

slawmio@wp.pl

https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii

oprac. H.Handkowska