W dniach 7–9 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie odbędzie się VII edycja ogólnopolskiego wydarzenia kulinarnego „Grzybobranie dla Gastronomii” – spotkania, które na stałe wpisało się w kalendarz branży gastronomicznej i turystycznej. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym.
Wydarzenie skierowane jest do szerokiego grona profesjonalistów: szefów kuchni, cukierni, kucharzy, rzemieślników regionalnych, artystów kulinarnych, uczniów szkół gastronomicznych, a także właścicieli domów weselnych, barów i food trucków. To doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych, promocji produktów i usług oraz aktywnego uczestnictwa w sprawdzonej, inspirującej inicjatywie integrującej środowisko gastronomiczne.
W programie m.in.:
IV edycja konkursu „Sztafeta Kulinarna” dla szkół gastronomicznych – w formule black box,
warsztaty kulinarne, w których kucharze z całej Polski gotują wspólnie z uczniami,
pokazy i prezentacje live cooking z udziałem partnerów wydarzenia,
stoiska regionalnych wystawców,
grzybobranie i wspólne gotowanie zupy grzybowej na świeżym powietrzu,
II olimpiada sportowa dla zaproszonych gości.
„Grzybobranie dla Gastronomii” to nie tylko kulinarne doświadczenia, ale również platforma do wymiany wiedzy, budowania relacji i promocji regionalnych produktów oraz marek.
Szczegółowy plan pobytu
07.09.2025r.
10:00 – wspólny wyjazd na grzyby
14:00 – zameldowanie w Hotelu
13:00 – 17:00 – przygotowanie stoisk przez wystawców
14:00 – 17:00 – II Igrzyska Olimpijskie Branży Gastro (proszę o zabranie ze sobą odzieży sportowej)
18:00 – 02:00 kolacja w formie grilla z dj, wspólna integracja
08.09.2025r.
7:30-9:00 – śniadanie w hotelowej restauracji
9:00-15:00 – start wszystkich stanowisk wystawowych
10:00-10:30 – odprawa jurorów przed konkursem kulinarnym
11:00-14:00 – start IV konkursu dla szkół na zasadzie ,,black”
Grzybobranie dla Gastronomii 2025- plakat
Sławomir Miotk
Organizator Grzybobrania
48 501 775 300
https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii
oprac. H.Handkowska