VII edycja Festiwalu Smaku w Grucznie

Newsy

VII edycja Festiwalu Smaku w Grucznie

25 maja 2012

18-19 sierpnia br. Akademia Molekularna Jeana Bos oraz Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły zapraszają na konkurs kulinarny „Turniej Kucharzy”, który odbędzie się podczas Festiwalu Smaku w Grucznie.
Zwycięzcy konkursu  nominowani są do pólfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2012. Kulinarny Puchar Polski, to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w Polsce. W tym roku, odbędzie się pod przewodnictwem europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy- Euro-Toques Polska.

Turniej Kucharzy odbędzie się w pierwszym dniu Festiwalu, 18 sierpnia. Celem głównym  konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej.

Festiwal Smaku w Grucznie odbywa się w formie wielkiego festynu plenerowego prezentującego dziedzictwo kulinarne regionów z Polski i innych Krajów. Wzrastająca z każdym rokiem liczba wystawców i rosnąca za tym frekwencja odwiedzających pozwalają przypuszczać, że Festiwal Smaku w Grucznie to największa, poświęcona tradycyjnym kulinariom, impreza w Kraju. Cieszy się bowiem ogromnym zainteresowaniem, rok w rok zrzesza około 40 000 miłośników dobrego smaku, fascynatów naturalnych produktów i zdrowej żywności.

Patronat nad Festiwalem objęło Stowarzyszenie Euro-Toques Polska, oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Organizatorzy:

Akademia Molekularna Jeana Bos,

Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły.

 

Kontakt:

Tel. 509 517 227

e-mail: jean.bos@onet.eu