18-20 lutego 2014 r. w warszawskiej hali przy ul. Marsa 56c odbędzie się VI edycja Targów Expo Sweet. Restauratorzy i właściciele kawiarni znajdą tam sprzęty i surowce zaprojektowane specjalnie z myślą o specyfice ich lokali – barowe maszyny do produkcji lodów i jogurtów mrożonych, surowce umożliwiające bardzo proste i niewymagające żadnej wiedzy, wykonanie deserów monporcjowych, opracowane tak, aby można je było trzymać w zamrażarce całymi tygodniami bez utraty jakości oraz całą paletę innych produktów, które mogą doskonale sprawdzić się w restauracji czy kawiarni. Nie bez powodu wielu cukierników czy piekarzy przerabia swoje sklepy na kawiarnie. Wykorzystują efekt synergii, wzmacniania sprzedaży jednego asortymentu, drugim uzupełniającym. Targi rozpoczynają się 18 lutego br., a na 19 lutego jest zaplanowany konkurs, który współorganizuje Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni – Mistrzostwa Polski w przygotowaniu deseru na talerzu. Do udziału w zawodach mogą zgłaszać się kucharze i restauratorzy, a wygrać można cenne nagrody, w tym 5000 zł za pierwsze miejsce. Kto zaś nie czuje się na siłach, by konkurować w mistrzostwach powinien przynajmniej zobaczyć to wydarzenie, bo tylko tu prezentowane są wszystkie światowe nowości na nadchodzący sezon. Jeśli więc chcemy wyprzedzić konkurencję, a klientów mile zaskoczyć, to Expo Sweet z pewnością dostarczy nam wielu możliwości. Wstęp na imprezę jest bezpłatny po dokonaniu rejestracji on-line na www.exposweet.pl.