Restauracja Grand Blue mieszcząca się w Sofitel Grand Sopot w styczniu 2025 r. bierze udział w globalnej kampanii Veganuary, która zachęca miliony ludzi na całym świecie do wypróbowania diety roślinnej przez cały pierwszy miesiąc roku.
W ramach tego wyjątkowego projektu Grand Blue przygotowała starannie skomponowane dania wegańskie takie jak: sztuczki z dyni z sosem sezamowym, wegański a’la matias, potaź kasztanowy z mięsem konopnym, risotto borowikowe z rozmarynem i tymiankiem czy brownie daktylowe. W styczniu w restauracji dostępny jest także dodatkowy bufet z wyselekcjonowanymi propozycjami roślinnymi, które zachwycą smakiem i kreatywnością.
Udział Grand Blue w akcji Veganuary to kolejny krok w kierunku innowacji i zrównoważonego rozwoju, który jest częścią filozofii restauracji. Dzięki tej inicjatywie zespół chce zainspirować gości do odkrywania nowych smaków oraz przemyślanego podejścia do jedzenia, które uwzględnia dobro planety.
Veganuary to doskonała okazja, by zaprezentować różnorodność kuchni roślinnej, jednocześnie promując zdrowy styl życia i zrównoważony rozwój. Nasze wegańskie propozycje zostały przygotowane tak, aby zaskakiwać zarówno stałych entuzjastów kuchni roślinnej, jak i tych, którzy szukają odmiany dla klasycznych dań – mówi Tomasz Iwańca, Executive Chef.
Czym jest Veganuary?
Veganuary to międzynarodowa inicjatywa, która ma na celu zachęcenie ludzi do podjęcia wyzwania stosowania diety wegańskiej przez cały styczeń. Kampania promuje korzyści płynące z kuchni roślinnej – zarówno dla zdrowia, jak i dla środowiska. Każdego roku do akcji dołączają miliony uczestników z całego świata, czyniąc z niej potężną siłę pozytywnej zmiany.
Restauracja Grand Blue znajduje się w hotelu Sofitel Grand Sopot.
źródło: Biuro prasowe Sofitel Grand Sopot
oprac. H. Handkowska