V Targi FOOD-to-GO już w lutym

Newsy

V Targi FOOD-to-GO już w lutym

05 grudnia 2014

4-5 lutego w Gdańsku odbędą się V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Jest to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu. Wystawa z roku na rok cieszy się rosnącym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych, jak również mediów. Podczas minionej edycji można było spotkać m.in. profesjonalistów związanych z gastronomią z Obwodu Kaliningradzkiego, czy Niemiec, którzy coraz częściej odwiedzają Pomorze.

Podczas nadchodzącej edycji nie zabraknie gości specjalnych. Wśród nich spotkamy Tomasza Dekera-Mistrza Cukiernictwa, który stale udziela się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: „Kawa czy Herbata”, „Smacznego GO”, czy „Pytanie na Śniadanie”. Wszystkich miłośników wypieków na pewno ucieszy obecność na targach Diany Volokhovej, finalistki programu „MasterChef” i autorki bloga „Smak Armenii”. Diana Volokhova w ramach targów poprowadzi warsztaty z wypieków. Nie zabraknie również Joli Słomy i Mirka Trymbulaka z Atelier Smaku, którzy wprowadzą zebranych gości w tajniki wegańskich dań bezglutenowych.

Na stoiskach Wystawców będzie można zapoznać się z szeroką ofertą urządzeń i wyposażenia dla gastronomii i cateringu, produktów bezglutenowych, półproduktów spożywczych, dodatków do dań, maszyn, urządzeń i wyposażenia dla lodziarni, cukierni i kawiarni, kawy, ekspresów do kawy, napojów oraz rozwiązań informatycznych.

W ramach V Targów FOOD-to-GO inspiracji będzie można szukać w  trzech specjalnych strefach tematycznych.

Pierwszą z nich jest Strefa Bezglutenowa, która powstała z myślą o producentach i dystrybutorach produktów bezglutenowych, jak i samych gościach, którzy każdego roku wykazują duże zainteresowanie tematem. Patronat nad Strefą objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które opowie o programie MENU BEZ GLUTENU. Patronem Strefy jest również Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o., którego przedstawiciele poprowadzą prezentację pt. „Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie” i tym samym obali wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi.

Niemniej ciekawie zapowiada się Strefa Deserowych Inspiracji poświęcona cukierniom, lodziarniom i kawiarniom. Każdy z odwiedzających targi będzie miał okazję zobaczyć jak za pomocą nowoczesnych, ale i tradycyjnych sprzętów tworzyć niepowtarzalne smaki, dekoracje i aromaty.

Strefa Regionalna zaskoczy Państwa bogactwem kulinarnych tradycji Pomorza. Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego odnowi zapomniane smaki i z pewnością zainspiruje do ich ponownego wykorzystania w menu restauracji.

Zachęcamy do rejestracji ON-LINE na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2015 , która umożliwia bezpłatny wstęp na targi. Szczegóły na temat wystawy znajdą Państwo również na profilu Facebook Targów FOOD-to-GO.