17-18 listopada w Haston City Hotel we Wrocławiu odbędzie się V Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kulinarny Rajd Mistrzów 2016”. Tematem bieżącej edycji konkursu jest konkurencja sprawnościowa: kucharz pomocniczy – wiązanie szpagatem tuszki kurczaka – max 5 pkt od każdego jurora i szef kuchni – sznurowanie – 12 sztuk karkówka b/k w całości (kawałki 1,5-2 kg) – max 5 pkt od każdego jurora oraz konkurencja techniczna: przekąska ciepła – filet z miecznika, sałata masłowa, jajko kurze, dowolny produkt z linii CHEF i danie główne – danie główne – 12 sztuk rostbef wołowy b/k sezonowany w całości (kawałki minimum 1.5 kg każdy, w przypadku grubej skóry z tłuszczem każdy kawałek 2 kg), jajka kurze, dowolny produkt z linii CHEF. Nad prawidłowością konkursu czuwać będzie jury w składzie: Jerzy Pasikowski, przewodniczący jury, Karol Okrasa, Robert Sowa, Marcin Budynek i Theofilis Vafidis. Zwycięzca otrzyma tytuł „Mistrza Kulinarnego Rajdu Mistrzów 2016” – puchar oraz nagrodę główną czek o wartości 7000 zł brutto (z czego 700 zł z przeznaczeniem na zryczałtowany podatek dochodowy) oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2017. Organizatorem konkursu jest Haston City Hotel przy wsparciu Komisji Gastronomicznej PPH&R. Zgłoszenia należy przesyłać do dnia 28 października na adres mailowy: konkurs@haston.pl.