22-24 marca br. w Hotelu Senator**** w Dźwirzyno odbędzie się V Festiwal Ryb Bałtyckich. Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski zaprasza do udziału zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski. Tematem przewodnim konkursu będą potrawy z troci wędrownej. Uczestnicy konkursu będą mieli do przygotowania 7 porcji dania głównego w czasie 60 minut.
Zwycięzca konkursu będzie nominowany do pólfinału Kulinarnego Pucharu Polski.
Lista uczestników
1. Lisewski Dwór- Sławomir Miotk, Małgorzata Gron
2. City Park Poznań – Wojciech Bartczak, Maciej Bendkowski
3. Hotel Pałac Jugowice – Paweł Krzemianowski, Sławomir Naleśnik
4. DCC Rakietowa Wrocław – Dynamic Congress Center Sp z o.o. -Robert Świątek, Michał Abramowicz
5. Hotel Hilton Gdańsk – Paweł Stawicki, Bartosz Kamiński
6. Restauracja Endorfina Warszawa – Hubert Wirkowski, Artur Wawer
7. Restauracja Marina Wrocław – Katarzyna Daniłowicz, Krystian Skwierz
8. Pałac Rymań – Marcin Dach +1