20 lipca br. Beskidzki Klub Kulinarny zaprasza wszystkie zespoły kucharskie do uczestnictwa w Konkursie Kulinarnym o Złote Ciupagi, który będzie miał miejsce podczas V Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej w Wiśle. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie mogą wziąć udział czynni zawodowo szefowie kuchni i kucharze z wszystkich regionów Polski. Każda załoga deklarująca swoje zgłoszenie w konkursie składa się z dwóch osób. Uczestnicy konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej. Obowiązkowym produktem wyjściowym jest jagnięcina, przywieziona w postaci surowej, może być marynowana, bez obróbki termicznej.
Lista kucharzy zakwalifikowanych do konkursu kulinarnego
Restauracja Bugsy, Pszczyna
Adam Szajner
Michał Szafraniec
Team Bielsko-Biała
Sebastian Olma
Michał Fus
TOŚKA CANTINE, Poznań
Waldemar Trzciołek
Paweł Heynat
Flip i Flap, Kozy
Dawid Konior
Albert Kempys
Hotel Verde Montana, Kudowa Zdrój
Łukasz Grabowski
Mariusz Roch
Rezydencja Hotel & Restauracja, Piekary Śląskie
Paweł Grabowski
Jarosław Śliwka
Restauracja „Lwia Brama”, Wrocław
Joanna Mączka
Michał Czekajło
Góral & Zachcianek /Szczyrk,Buczkowice/
Grzegorz Janica
Grzegorz Drużbański
Restauracja Vis a Vis, Łańcut
Kamil Tłuczek
Piotr Stawarz