V Festiwal Kuchni Zbójnickiej

Newsy

V Festiwal Kuchni Zbójnickiej

03 lipca 2013

20 lipca br. Beskidzki Klub Kulinarny zaprasza wszystkie zespoły kucharskie do uczestnictwa w Konkursie Kulinarnym o Złote Ciupagi, który będzie miał miejsce podczas V Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej w Wiśle. Konkurs ten  jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie mogą wziąć udział czynni zawodowo szefowie kuchni i kucharze z wszystkich regionów Polski. Każda załoga deklarująca swoje zgłoszenie w konkursie składa się z dwóch osób. Uczestnicy konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej. Obowiązkowym produktem wyjściowym jest jagnięcina, przywieziona w postaci surowej, może być marynowana, bez obróbki termicznej.

Lista kucharzy zakwalifikowanych do konkursu kulinarnego

 

Restauracja Bugsy, Pszczyna

Adam Szajner

Michał Szafraniec

 

Team Bielsko-Biała

Sebastian Olma 

Michał Fus

 

TOŚKA CANTINE, Poznań

Waldemar Trzciołek

Paweł Heynat

 

Flip i Flap, Kozy

Dawid Konior

Albert Kempys

 

Hotel Verde Montana, Kudowa Zdrój

Łukasz Grabowski

Mariusz Roch

 

Rezydencja Hotel & Restauracja, Piekary Śląskie

Paweł Grabowski

Jarosław Śliwka

 

Restauracja „Lwia Brama”, Wrocław

Joanna Mączka

Michał Czekajło

 

Góral & Zachcianek /Szczyrk,Buczkowice/

Grzegorz Janica

Grzegorz Drużbański

 

Restauracja Vis a Vis, Łańcut

Kamil Tłuczek

Piotr Stawarz