V Bieg Handlowców, Restauratorów i Producentów branż FMCG i HoReCa

Newsy

V Bieg Handlowców, Restauratorów i Producentów branż FMCG i HoReCa

25 marca 2013

16 marca br. odbył się V Bieg Handlowców, Restauratorów i Producentów branż FMCG i HoReCa – dedykowany pamięci Tomasza Kowalskiego – himalaisty, ultramaratończyka, współwłaściciela hostelu i człowieka branży HoReCa – rozegrany w ramach cyklu Grand Prix Warszawy 2013 w Lasku Kabackim.  

Na starcie mimo zimowej aury stanęło ponad 300 biegaczek i biegaczy. Honorowym starterem, a także uczestnikiem biegu, był Wydawca „Poradnika Handlowca” i „Poradnika Restauratora” – Wiesław Generalczyk.  Zawodnicy mieli do pokonania 10 kilometrową trasę, która po ostatnich opadach śniegu nie należała do najłatwiejszych.

W kategorii mężczyzn triumfował Bernard Wyszyński z Reckitt Benckiser z doskonałym czasem 00:37:34 przed Dariuszem Królem (Sklep Spożywczy Król) i Michałem Juszczakiem z Virtu. W kategorii kobiet najlepsza okazała się Eliza Godzimirska (HJ Heinz Polska) przed Monika Machowską i Edytą Nowak, które reprezentowały Inter Europol Piekarnia Szwajcarska.
Wśród uczestników V Biegu nie zabrakło reprezentantów Coca Coli, Eurocash, Imperial Tobacco, Mc Cain, Nestle oraz licznych przedstawicieli sieci m.in. Tesco, Netto oraz  sklepów, restauracji i hoteli.

Dla wszystkich zawodników na mecie przygotowano poczęstunek – świeże banany i jabłka ufundowane przez Tesco oraz batony Lion i wodę mineralną od Nestle Polska.

Dziękujemy wszystkim zawodnikom i sponsorom za udział w biegu. Liczymy na jeszcze większą frekwencję w kolejnych edycjach  Biegu Handlowców, Restauratorów i Producentów FMCG i HoReCa, na który już dziś zapraszamy.

Natomiast w niedzielę, 17 marca br. o godz. 20.00 odbył się bieg na Górę Moraską w Poznaniu by uczcić pamięć Tomasza Kowalskiego. Poznaniacy do pokonania mieli około 10-kilometrową pętlę z Wydziału Matematyki i Informatyki na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza na Górę Moraska, najwyższe wzniesienie na terenie Poznania. Organizatorzy szacują, że w biegu wzięło udział ponad 300 osób.