Koktajl bar, Woda Ognista w Warszawie, w kwietniu skończy rok. Z tej okazji załoga utalentowanych barmanów, założycieli Wody Ognistej, zaprasza na urodzinowy weekend (21-23.04) pełen niespodzianek.
– To był dla nas intensywny, ale satysfakcjonujący okres. Ze względu na fakt, że tworzone przez nas koktajle i menu zakąsek oparte są o polską tradycję, ale także są tworzone z produktów sezonowych, menu zmienialiśmy aż 5 razy. Tym bardziej cieszymy się, że udało nam się za każdym razem usatysfakcjonować naszych gości – powiedział Emil Oponowicz, barman i współwłaściciel Wody Ognistej
– Od początku nasi goście mieli swoje ulubione pozycje w poszczególnych kartach. W weekend, w którym będziemy obchodzili urodziny lokalu zaoferujemy naszym gościom menu składające się z koktajli i przekąsek, które cieszyły się największym uznaniem. Jednocześnie będziemy zachęcać do kosztowania pozycji z karty, której premiera miała miejsce 7 kwietnia – dodał Patryk Kowalski, barman i jeden ze wspólników.
Wiosenne zmiany w stałej karcie koktajlowej to nie wszystko. Woda Ognista to jak zawsze dobrze skomponowane menu polskich tapasów. Szef kuchni Maciej Prot, przygotował nowe propozycje, nieodłącznie kojarzące się z koktajl barem przy ul. Wilczej 8.
W karcie m.in. soczysty pasztet z konfitowanej kaczki owinięty w słoninie, podany z musem owocowym i bułkami maślanymi, wędzona domowa kiełbasa barania czy polski okoń jeziorny marynowany w pomidorach i chilli z chlebem orkiszowym oraz peperonatą cytrynową. Veganie również znajdą coś dla siebie jak np. krakersy warzywne sporządzone metodą raw food z twarożkiem z pestek słonecznika i nowalijkami.