Otwierając lokal w Koninie rozpoczęła działalność w Polsce sieć United Chicken. Restauracja znajduje się w pasażu handlowym Fryderyk w centrum miasta. Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz soczystych polędwiczek. Nie zawiodą się także miłośnicy prawdziwych amerykańskich kanapek z zawsze chrupiącym kurczakiem, świeżymi dodatkami i niepowtarzalnymi sosami. Całości dopełniają napoje oraz jedne z najlepszych frytek w mieście. Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach sekretnych przypraw, których korzenie sięgają roku 1954, kiedy to znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka pod nazwą „broasting”, polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby kurczak był soczysty i jednocześnie zawierał mniej tłuszczu niż smażony tradycyjnie. W United Chicken serwowany jest Genuine Broaster Chicken, znany w 44 krajach, obecny w 5 000 punktów w USA. – Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 000 mieszkańców – mówi Daniel Szczepański, wiceprezes Lorien Foodservice Sp. z o.o. – Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze czterech restauracji.