Unifreeze Culinary Cup 2013 juz jutro

Newsy

Unifreeze Culinary Cup 2013 juz jutro

10 maja 2013

25 maja br. podczas trwania V Jarmarku Tumskiego  odbędzie się w Płocku  II edycja konkursu Unifreeze Culinary Cup 2013. Jarmark Tumski to impreza plenerowa, kolekcjonerska, kulturalna, artystyczna, rozrywkowa organizowana od 2009 roku w Płocku w głównych pasażach Starego Miasta przez Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Mazowieckiego w Płocku. Tak jak w pierwszej edycji konkursu jest on skierowany do profesjonalnych kucharzy i ma na celu propagowanie i pogłębianie wiedzy na temat kuchni polskiej jak również odkrywanie i promowanie talentów sztuki kulinarnej.

Organizatorem Konkursu jest firma Unifreeze Sp. Z o.o., współorganizatorami: Płocki Ośrodek Kultury i Sztuki oraz Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Mazowieckiego w Płocku. Patronat honorowy nad konkursem objęła Fundacja Klub Szefów Kuchni.

II edycja Konkursu otrzymała nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2013.

W konkursie uczestniczyć może do 12-dwuosobowych zespołów.

Konkurs składa się z dwóch etapów:

I etap: nadsyłanie zgłoszeń zgodnych z wymogami regulaminu i organizatorów

II etap: konkurs kulinarny

Przedmiotem konkursu jest:

  • przystawka zimna lub gorąca: filet z piotrosza lub dowolne krewetki
  • danie główne: comber z jelenia, dowolne grzyby

Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu kulinarnego Unifreeze Culinary Cup 2013

1. Bartosz Turowski i Krystian Frankowski -restauracja Eatalia, Borówiec

2. Kamil Tłuczek i Piotr Stawarz -restauracja Vis a Vis, Łańcut

3. Michał Czekajło i Paweł Błaszczyk -team Lwia Enklawa, Wrocław

4. Grzegorz Rytelewski i Adam Majewski – Teatr Kamienica, Warszawa

5. Adam Dmyterko i Grzegorz Kędzior – restauracja Pergola, Kołobrzeg

6. Jakub Bondziul i Rafał Grzegorzek -restauracja Amber Room, Warszawa

7. Daniel Olas i Karolina Wiśniewska -restauracja Pro-Vita, Kołobrzeg

8. Daniel Chrzanowski i Michał Zaborski -restauracja Kokieteria, Gdańsk

9. Jarosław Szałkowski i Katarzyna Woźnicka – restauracja Zamkowa, Płock

10. Bartosz Peter i Kamil Werewka – hotel Copernicus, Toruń

11. Marta Kloc i Grzegorz Bartoszek – hotel Ambasadorski, Rzeszów

12. Artur Wawer i Dawid Zagrzywiec – restauracja Kuchnie świata, Warszawa

Jury profesionalne konkursu Unifreeze culinary cup 2013

jury degustacyjne:

Łukasz Konik

Dariusz Zahorański

Waldemar Hołówka

Konrad Birek

Jacek Krawczyk

jury techniczne:

Mariusz Gachewicz

Tomasz Wereszczyński

Harmonogram konkursu:

piątek 24.05

– od godz. 14.00 przyjazd ekip, sędziów i zaproszonych gości do hotelu Petrochemia przy  ul. 3 maja 33

– 19.30 odprawa startujących ekip/odprawa odbędzie się w hotelu Herman  ul. Henryka Sienkiewicza 30

– 20.30 kolacja w formie bufetu w hotelu Herman

sobota 25.05

– od godziny 7.00 śniadanie dla uczestników i zaproszonych gości w hotelu Petrochemia

– 9.30 rozpoczęcie konkursu kulinarnego Unifreeze culinary cup 2013

– 17.00 zakończenie konkursu

– 17.15 ogłoszenie wyników od jury degustacyjnego vip

– 21.00 gala dinner w hotelu Herman podczas której odbędzie się ogłoszenie wyników oraz

wręczenie nominacji do półfinałów KPP 2013

niedziela 26.05

– od godziny 7.00 śniadanie dla uczestników i zaproszonych gości w hotelu Petrochemia

– do godziny 12.00 wymeldowanie się z hotelu

 

Szczegółowych informacji merytorycznych i technicznych w sprawie konkursu udzieli Michał Górecki pod adresem michal_gorecki@onet.eu