26 maja br. podczas trwania IV Jarmarku Tumskiego w Płocku odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Unifreeze Culinary Cup 2012″. Organizatorem Konkursu jest firma „Unifreeze Sp.zo.o.”, a współorganizatorem Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Mazowieckiego w Płocku.
Konkurs skierowany jest do kucharzy profesjonalnych. Celem konkursu jest propagowanie i pogłębianie wiedzy o kuchni polskiej jak również odkrywanie i promowanie talentów sztuki kulinarnej. W konkursie uczestniczyć może do 12 dwuosobowych ekip kucharskich składających się z profesjonalnych kucharzy. Kucharze tworzący team powinni pracować w tej samej firmie. Konkurs składa się z dwóch etapów: I etap – kwalifikacje nadsyłanie zgłoszeń zgodnie z wymogami organizatorów i II etap – konkurs kulinarny. Przedmiotem konkursu jest: przekąska zimna lub goraca – Filet z sandacza ze skórą + krewetki 16/20 + szpinak mrożony liście firmy „Unifreeze” oraz danie głowne – Pierś gęsi ze skórą + kasza + dowolne owoce mrożone firmy „Unifreeze”.
Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać drogą elektroniczną do 30 kwietnia br. na adres michal_gorecki@onet.eu, grabarczyk.m@poczta.fm, szczygielski.piotr@interia.pl.
Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu zostanie podana do wiadomości publicznej do 10 maja br.