W minioną sobotę w toruńskim hotelu Copernicus odbyła się wigilia Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Organizację spotkania wsparł Selgros/Transgourmet – główny sponsor Stowarzyszenia.
Wśród zaproszonych gości byli członkowie Stowarzyszenia – autorytety kulinarne, między innymi Robert Sowa, sponsorzy, partnerzy oraz młodzi adepci sztuki kulinarnej. Transgourmet reprezentowali Cezary Furmanowicz, dyrektor działu marketingu Transgourmet Polska oraz Karol Lisiński – Manager Centrum Doradztwa Kulinarnego Transgourmet. W bogatym wigilijnym menu, poza tradycyjnymi, bożonarodzeniowymi daniami, pojawiły się oryginalnie przyrządzone mięsa i ryby, a nawet sushi. W świątecznej atmosferze podsumowano osiągnięcia tego roku, z których najważniejszym było zdobycie srebrnego i brązowego medalu przez reprezentację narodową kucharzy juniorów na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie.
To był bardzo dobry rok dla Stowarzyszenia. Pragnę podkreślić, że wkład Selgros/ Transgourmet w nasze tegoroczne sukcesy był kluczowy. Bez wsparcia, jakie otrzymaliśmy, nie moglibyśmy zrealizować wielu przedsięwzięć. Firma zapewniła nam odpowiednie budżety na realizację zadań, miejsce do treningów oraz ogromne ilości surowców, które nasi adepci wykorzystywali do tworzenia dań w trakcie szkoleń – mówi Jarosław Uściński prezes zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dziękujemy za wsparcie i zaufanie jakim Transgourmet obdarzył nasze środowisko – dodaje.
Przez wiele miesięcy treningi przed konkursami i olimpiadą w Erfurcie odbywały się w Akademii Kulinarnej, działającej przy Centrum Transgourmet w Ożarowie pod Warszawą. Również dzięki wsparciu głównego sponsora czyli Selgros i Transgourmet, OSSKiC mógł w tym roku zorganizować tak wspaniałą wigilię dla członków stowarzyszenia i zaproszonych gości goście.