Uczta smaków w BulwaR

Wydarzenia

Uczta smaków w BulwaR

23 listopada 2016

Restauracja BulwaR na Starym Rynku pojawiła się wiosną tego roku i bardzo mocno dała znać o sobie. Trzy nowe karty menu autorstwa młodego szefa kuchni Michała Seydy, wkładki – dyniowa i gęsia, znakomite lunchy, otwarcie z udziałem Grzegorza Turnaua, współpraca z Drużyną Szpiku i grono zadowolonych gości z kraju i zagranicy to wydarzenia, które można zapisać po stronie sukcesów. W sobotę premiera menu degustacyjnego, tym razem doprawionego winem oraz muzyką. Zapowiada się prawdziwa uczta zmysłów.

Michał Seyda przygotował kolacje degustacyjną składającą się z 5 dań: – Są to smaki polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, które na pewno zaskoczą i pozostaną niezapomniane przez naszych gości – mówi szef kuchni restauracji BulwaR.

Charakterystyczne produkty jesienne jak: buraki, szpinak, salsefia zapomniana, ale wracająca na nasze stoły, orzech laskowy, kasztany i warzywa okopowe towarzyszyć będą produktom nie często goszczącym na naszych stołach: jak ślimaki, wędzony szpik wołowy czy mózg cielęcy. Odważnie, ale przecież po to są kolacje degustacyjne by zaskakiwać, sięgać po produkty niecodzienne i dawać gościom wyjątkowe doznania smakowe.

Warto szczególnie zwrócić uwagę na dwie propozycje – danie główne i deser. Cieszy, że Michał  Seyda przygotował poliki wołowe, które na zmianę z wieprzowymi, goszczą w karcie restauracji i cieszą się olbrzymim powodzeniem wśród gości. Jak towarzystwo na talerzu szef kuchni zaproponował placek ziemniaczany, kruszonkę z mózgu cielęcego i warzywa okopowe. Ciekawie skomponowane danie. Deser też jest bardzo odważny i mieści się w najnowszych trendach deserów restauracyjnych. Coraz częściej są one wytrawne, albo sięgają po mało deserowe produkty. Tu goście zmierzą się ze szpikiem wołowym wędzonym, który komponował się będzie z lodami czekoladowymi, chilli i kasztanami. Zapowiada się niezwykle ciekawie. Do trzech dań zostaną dobrane wina, które podkreślą aromaty potraw.

Ten wieczór umili występ czterech muzyków z zespołu „Niechcący”. Zespół, aranżuje utwory z wielu gatunków muzycznych, począwszy od jazz’u i blues’a, poprzez funk, folk, pop, skończywszy na r&b, czy nawet rapie.

Restauracja BulwaR zaprasza w sobotę 26 listopada o godzinie 18:00. Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja. Cena kolacji to 129 zł za osobę.