12 kwietnia br. restauracyjna mapa Poznania wzbogaci się o nowe, klimatyczne miejsce – ogródek restauracji Gusto Food & Wine w Hotelu Ilonn. Otwarcie ogródka zaplanowano na godz. 12, a towarzyszyć mu będzie plenerowe przyjęcie w stylu amerykańskim do godz. 22. Nowocześnie i komfortowo zaaranżowana przestrzeń ogródka, wyposażona w profesjonalny, sprzęt do grillowania i pokazów live cooking to doskonały pretekst dla zaplanowanego na ten dzień Barbecue Party.
Słynąca z doskonałej śródziemnomorskiej kuchni restauracja Gusto Food & Wine tym razem zaskoczy swoich gości przysmakami kuchni amerykańskiej. Szef kuchni Dawid Wysocki zaserwuje tego dnia oryginalne burgery, soczyste steki oraz aromatyczne żeberka. Przyjęcie zaplanowano w formule „All you can eat”, a w menu, oprócz potraw grillowanych, znajdą się przekąski, zupy i sałatki – nie zabraknie też propozycji dla dzieci. Plenerowe grillowanie nie może się obyć bez szlachetnych trunków. Doskonałym uzupełnieniem grillowanych dań będzie starannie dobrana oferta piw rzemieślniczych. Z kolei gratką dla koneserów wina będzie niewątpliwie możliwość skosztowania doskonałych gatunków win – bez konieczności zakupu całej butelki. Będzie to możliwe dzięki pierwszemu w Poznaniu dyspenserowi do serwowania wina na kieliszki , który wtłacza do butelek neutralny gaz, zapobiegając oksydacji wina i zachowując jego walory przez długi czas po otwarciu butelki. Taka okazja nie może ujść uwadze koneserów wina.