Trwa wiosenna edycja RestaurantWeek®

Aktualności

Trwa wiosenna edycja RestaurantWeek®

Trwa wiosenna edycja festiwalu RestaurantWeek. Pod hasłem #BornToBeFoodie do 17 kwietnia topowe restauracje w całym kraju zapraszają na trzydaniowe menu w cenach nawet 50% niższych niż w regularnej karcie. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

To już 10. odsłona tego wydarzenia. – Miniona dekada to czas niezwykłych spotkań przy stołach najlepszych restauracji oraz coraz odważniejszych eksploracji kulinarnych, które na stałe wpisały się w serca Foodies. Ta edycja to coś więcej niż wydarzenie – to celebracja wszystkiego, co jest związane z jedzeniem. Festiwalowe spotkania stanowią niepowtarzalną okazję do tego, by spróbować czegoś nowego – mówi organizator.

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkrywać w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu.

W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami, ani kulinarnych eksperymentów.

Festiwalowe dania zaskakują różnorodnością – można w nich znaleźć zarówno klasyczne smaki w nowoczesnym wydaniu, jak i odważne, nieoczywiste połączenia składników. Sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D, a może deser kawowy z czosnkiem?

Festiwalowe menu w cenach 50% niższych niż w regularnej karcie RestaurantWeek® to wyjątkowa okazja do odkrywania nowych miejsc i smaków w cenach znacznie niższych niż regularne menu restauracyjne. Z okazji 10-lecia Festiwalu na gości czeka trzydaniowe menu, wzbogacone o specjalnie przygotowany prezent od partnera lub jego bezalkoholową wersję, w cenie aż o połowę niższej niż w regularnej karcie.

BreakfastWeek

W wybranych lokalach można spróbować śniadań festiwalowych. Do każdego menu otrzymamy kawę na bazie napoju roślinnego w prezencie. Rezerwacje na BreakfastWeek.pl.

Rezerwacje: na https://restaurantweek.pl

 

Źródło: restaurantweek.pl

Oprac. H. Handkowska