Wśród prelegentów będzie można zobaczyć między innymi: Michała Doroszkiewicza, który rozpocznie konferencję tematem „Współdziałanie (funkcjonalność) deserów w karcie menu – trendy, sezonowość, organizacja pracy”. Kolejny prelegent poruszy temat w jaki sposób szef kuchni może być innowacyjny. Monika Ignaciuk zajmie się kwestią Food Costu w deserze – opowie dlaczego warto wprowadzić dobre desery do swojej karty i ile można na tym zarobić. Pierwszy blok konferencji zamknie panel „Mała miejscowość- wielka restauracja z pełną salą gości” – do panelu zaprosiliśmy właścicieli restauracji w niewielkich miejscowościach, gdzie trudno o wolny stolik. Panel poprowadzi Weronika Goworowska.
Drugi blok konferencji rozpocznie Rafał Skórski panelem „Budowa zespołu, który nie ma rotacji i ma osobowości. Kolejno zapraszamy na prezentację o znakowaniu opakowań na wynos. W tym bloku poruszymy również temat różnic pomiędzy zarządzaniem jednym lokalem a siecią. Na zakończenie tej części Jakub Malec opowie jak zarządzać kuchnią, aby zredukować ilość wyrzucanego jedzenia.
Blok trzeci otworzy Adam Chrząstowski prezentacją pt. „Etyka zawodu kucharza”. Następnie Małgorzata Michalska poprowadzi panel „Szkolenia praktyczne – schowaj ego szefa kuchni i zacznij się rozwijać”. Wraz z Małgorzatą Michalską dyskutować będą Iwona Niemczewska i Paweł Doroszkiewicz. Kolejno Jarek Walczyk opowie o relacja szefa kuchni z zespołem restauracji przez pryzmat empatii i asertywności. Blok trzeci zamknie prezentacja Agaty Wojdy pt. „Równowaga – ile pracownik może dać pracodawcy i odwrotnie.
Blok czwarty, ostatni rozpocznie się panelem prowadzonym przez Iwonę Niemczewską pt. „Budowanie tożsamości szefa kuchni na tle całej kawiarni/cukierni przez udział w konkursach, promowanie miejsca, lojalność. Jak promować i inwestować w pracowników?”. Konferencję zakończy panel pt. „Plusy i minusy pracy w jednej firmie przez wiele lat. Odnalezienie swojego miejsca na ziemi – kiedy należałoby to zrobić?” Dyskusję Karola Okrasy i Adama Chrząstowskiego poprowadzi Rafał Krzycki.