25 kwietnia br. w hotelu „Słoneczny Młyn” w Bydgoszczy odbył się III Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2014. Pierwsze miejsce zdobyła Katarzyna Daniłowicz oraz Bogumił Mroczko z Hotelu Granary we Wrocławiu. Na drugim miejscu uplasował się Adrian Górny oraz Adam Pabis z Hotel Narvil Restauracja Aruana w Serocku. A na trzecim Piotr Kościuk oraz Paweł Stawicki z Hotelu Hilton w Gdańsku.
Konkurs ten był nominowany do KPP 2014. Celem konkursu było odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Trendy Chef to konkurs w którym poszukiwane są nowe trendy, które obowiązywać będą w polskiej gastronomi przez następny rok.
Jury
President of the Jury – Loic Malfait
Jury Degustacyjne Trendy Chef: Sean Burbidge, Nicolas Houchet, Rafał Godziemski, Grzegorz Parczewski, Stanisław Bobowski
Jury Techniczne Trendy Chef: Przewodniczący – Krzysztof Szulborski, Michał Kuter, Miłosz Kowalski, Patryk Dziamski.