22 sierpnia w Bydgoszczy na ulicy Jatki odbędzie się IV edycja Międzynarodowego Konkursu Trendy Chef – on the street. Organizatorem konkursu jest Cukiernia Sowa i Restauracja Memo z Bydgoszczy.
Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych.
W tym roku zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu 7 porcji dania głównego – obowiązkowym składnikiem będą podroby (żołądki, ozorki, nerki, serca, wątróbka, grasica, móżdżek – do wyboru drobiowe, wołowe lub wieprzowe) należy użyć przynajmniej dwa elementy obowiązkowe.
Deser – obowiązkowym składnikiem będzie czekolada firmy Callebaut. Należy użyć przynajmniej 2 rodzaje czekolady w/w firmy. Przepis powinien być niepowtarzalnym autorskim pomysłem.
Lista uczestników:
Dawid Szram, Katarzyna Ligęza – Hotel „ Marusza” – Grudziądz
Kamil Wiński, Piotr Pyczot – Restauracja „ Trzy Beczki” – Białystok
Piotr Huszcz, Radosław Kosiorek – Hotel Restauracja „Piano” – Lublin
Krzysztof Sikora, Piotr Krawczyk – Kopalnia Soli Wieliczka Hotel Grand Sal
Dawid Zagrzywiec, Patryk Szarecki – Restauracja Konstancja – Konstancin-Jeziorna
Tomasz Łagowski, Michał Żulewski – Alter Ego food&wine – Toruń
Maciej Kowalski, Kamil Kubiak – Hotel Tobaco ”Restauracja u Kretchmera” – Łódź
Kontakt z Organizatorem:
Rafał Godziemski
Restauracja Memo
ul. Jatki 6
85-110 Bydgoszcz