Trendy Chef – on the street na ulicy Jatki

Wydarzenia

Trendy Chef – on the street na ulicy Jatki

11 sierpnia 2015

22 sierpnia w Bydgoszczy na ulicy Jatki odbędzie się IV edycja Międzynarodowego Konkursu Trendy Chef – on the street. Organizatorem konkursu jest Cukiernia Sowa i Restauracja Memo z Bydgoszczy.

Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych.

W tym roku zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu 7 porcji dania głównego – obowiązkowym składnikiem będą podroby (żołądki, ozorki, nerki, serca, wątróbka, grasica, móżdżek  – do wyboru drobiowe, wołowe lub wieprzowe) należy użyć przynajmniej dwa elementy obowiązkowe.

Deser – obowiązkowym składnikiem będzie czekolada firmy Callebaut. Należy użyć przynajmniej 2 rodzaje czekolady w/w firmy. Przepis powinien być niepowtarzalnym autorskim pomysłem.

Lista uczestników:

Dawid Szram, Katarzyna Ligęza – Hotel „ Marusza” –  Grudziądz

Kamil Wiński, Piotr Pyczot – Restauracja „ Trzy Beczki”  – Białystok

Piotr Huszcz, Radosław Kosiorek  – Hotel Restauracja „Piano” – Lublin

Krzysztof Sikora, Piotr Krawczyk – Kopalnia Soli Wieliczka Hotel Grand Sal

Dawid Zagrzywiec, Patryk Szarecki – Restauracja Konstancja – Konstancin-Jeziorna

Tomasz Łagowski, Michał Żulewski – Alter Ego food&wine – Toruń

Maciej Kowalski, Kamil Kubiak – Hotel Tobaco ”Restauracja u Kretchmera” – Łódź

Kontakt z Organizatorem:

Rafał Godziemski

Restauracja Memo

ul. Jatki 6

85-110 Bydgoszcz