IV edycja konkursu Trendy Chef w nowej odsłonie Trendy Chef on the street, który tym razem odbywał się na ulicy Jatki w Bydgoszczy, przyniosła zwycięstwo Kamilowi Wińskiemu i Piotrowi Pyczotowi reprezentującymi restaurację Trzy Beczki w Białymstoku. Formuła konkursu rozgrywanego na ulicy doskonale sprawdziła się w roli reklamy nowego miejsca na mapie kulinarnej miasta nad Brdą. Setki gości – przechodniów mogły przyglądać się nie tylko zmaganiom konkursowym. Organizowany jednocześnie Restaurant Day skutecznie promował także inne lokale, które funkcjonują również poza Bydgoszczą. Za niewielką kwotę można było posmakować wykwintnych przystawek, wyszukanych dań głównych oraz światowej klasy deserów. Trendy Chef on the street to także pokazy kulinarne, prezentacje nowości w restauracyjnych menu oraz doroczne spotkanie przedstawicieli branży. Organizatorami Trendy Chef on the street byli Aleksandra Sowa i Rafał Godziemski.