Trendy Chef 2013

Newsy

Trendy Chef 2013

14 stycznia 2013

27 kwietnia br. w Hotelu Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy odbędzie się drugi Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2013.

Prestiż Konkursu Trendy Chef podkreśla fakt, że został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 otrzymał akredytacje WACS na 2012 r. Uzyskał również poparcie wśród Stowarzyszeń Kucharskich i Cukierniczych z Polski i zagranicy.

II edycja Konkursu ma nadal kontynuować cel jaki został osiągnięty w poprzednim roku, skupia się on na odkrywaniu, poznaniu i prezentowaniu nowych talentów kulinarnych, a także na promowaniu osobowości kulinarnych.

Konkurs będzie także źródłem informacji, które stanie się doskonałą bazą do tworzenia nowoczesnych aranżacji dań i deserów. Nowe trendy zagoszczą w naszych restauracjach przez następny rok. Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz aranżacji dań nazywani są często – Trendy Chef.

Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań i deserów w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych, dzięki temu tworzymy co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie potrawy także w oparciu o nasze regionalne produkty.

Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z zagranicy. W konkursie udział mogą wziąć kucharze pracujący w restauracjach i restauracjach hotelowych w Polsce i zagranicą. Kucharze, którzy w swoich restauracjach z pasją kreują dania na najwyższym poziomie wartych gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi pomysłami.

Założeniem imprezy jest ukazanie wszystkiego co najlepsze i ekskluzywne. Tak więc najnowszym potrawom tworzonym przez mistrzów kucharskich będzie towarzyszyło wiele dodatkowych atrakcji. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie zupy, dania głównego oraz deseru.

Na plebiscyt przybędą najlepsi Szefowie Kuchni i Cukiernicy z Polski i zagranicy prezentując swoja pasję w tworzeniu idealnych dań.