14 kwietnia br. w Hotelu Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy odbędzie się I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2012. Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i podkreślanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski i Europy. Ilość drużyn startujących w konkursie to 12 zespołów. Zespół składa się z dwóch osób: Chef i Demi Chef (pomoc kucharza). Zadaniem uczestników jest przygotowanie przekąski oraz dania głównego. Tematem przekąski jako obowiązkowy główny składnik jest żabnica, a dania głównego Foie Gras oraz Gęś. Czas na przygotowanie dań to 100 minut oraz dodatkowe 20 na podłączenie dodatkowych urządzeń i przygotowanie stanowisk, mise a place. Razem 2h. Organizatorami konkursu są Hotel Słoneczny Młyn **** i Cukiernia Sowa. Konkurs jest eliminacją do Kulinarnego Pucharu Polski 2012. Wsparcie merytoryczne: Stowarzyszenie Kucharzy Pomorza i Kujaw i Euro- Toque Polska.