W tegorocznej edycji do kulinarnych zmagań stanęło 10 dwuosobowych drużyn, którym towarzyszyli ludzie show biznesu. W jury zasiedli m.in.: Jakub oraz Gaja Kuroń oraz członkowie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni i szefowie kuchni Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
– Jestem bardzo dumny, że mogę po raz kolejny uczestniczyć w tym wyjątkowym wydarzeniu i po raz kolejny reprezentować Instytut Kulinarny. Gotowanie ma niezwykłą moc zbliżania ludzi i i mogliśmy to dziś obserwować podczas konkursowych zmagań. Drużyny dały z siebie wszystko i zaprezentowały naprawdę wysoki poziom kulinarny – podsumowuje Marek Burkacki, Szef Kuchni Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Kulinarny konkurs odbył się 16. maja w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.