Czym jest wszechstronność dla gastronomii? Dlaczego tak ważna dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry jest współpraca z najlepszymi szefami kuchni w kraju i za granicą? Jak szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, prowadzone przez największych ekspertów z branży wpływają na rozwój setek restauracji w Polsce? Odpowiedzi na te pytania będzie można odnaleźć na tegorocznych targach EuroGastro. Na stoisku Transgourmet i Selgros zostanie zaprezentowana nie tylko oferta produktów skierowanych do różnych grup klientów czy dotychczasowe osiągnięcia Instytutu Kulinarnego, ale także odbędą się pokazy kulinarne polskich medalistów Kulinarnego Pucharu Świata. Tegoroczne targi to także okazja do rozmowy z doradcami i ekspertami branży gastronomicznej.
Wszechstronność to myśl przyświecają działalności Transgourmet i Selgros na co dzień. Marka słynie nie tylko z wysokiej jakości oferty produktów i usług, ale także ma wpływ na rozwój branży gastronomicznej w Polsce. Działalność firmy to również dwa Instytuty Kulinarne, w których organizowane są profesjonalne szkolenia dla klientów i pracowników sieci z nowoczesnych technik kulinarnych, znajomości produktów i najnowszych trendów. Marka współpracuje także z największymi ekspertami z branży gastronomicznej: Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni, Reprezentacją Narodową Kucharzy Polski i światowej klasy kucharzami z europejskich siedzib Transgourmet oraz buczestniczy w międzynarodowych konkursach kulinarnych.
– W Instytucie trenują najlepsi polscy kucharze, przygotowując się do najważniejszych światowych konkursów kulinarnych. Cieszymy się, że mamy możliwość zaprezentowania się na targach EuroGastro w Warszawie. To okazja do podzielenia się wiedzą i doświadczeniem podczas pokazów kulinarnych oraz do zaprezentowania wszechstronnej działalności Instytutu Kulinarnego, w którym nie tylko trenujemy, ale także przekazujemy wiedzę naszym gościom w trakcie szkoleń – mówi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Bartosz Peter, wraz z zespołem Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz reprezentanci narodowej kadry kucharzy Polski podzielą się swoimi umiejętnościami podczas pokazów kulinarnych na stoisku Transgourmet i Selgros. Zaprezentowane zostaną również dotychczasowe efekty działalności Instytutu oraz plany jego rozwoju.
Wszechstronna oferta produktów
Dzięki synergii działalności i wszechstronnej ofercie obu marek, Transgourmet i Selgros na co dzień obsługują tysiące klientów, którzy reprezentują każdy typ gastronomii, m.in. restauracje, hotele, firmy cateringowe, foodtrucki, punkty zbiorowego żywienia oraz kawiarnie, cukiernie, piekarnie i wiele innych. Wszechstronność marek ujawnia się przede wszystkim w dostępie do szerokiego asortymentu produktów, dostosowanych do zróżnicowanych grup klientów. Starannie dobrane, profesjonalnie spakowane artykuły są dostarczane własnym, nowoczesnym transportem w jednej dostawie, zawsze na czas.
– Transgourmet i Selgros to tysiące produktów, które wyróżnia wysoka jakość i szeroki zakres cenowy. Dzięki wszechstronnej ofercie zawierającej marki własne: Transgourmet Premium, Quality, Economy, TopSeller możemy odpowiadać na oczekiwania różnych grup klientów. Oferujemy zarówno produkty z najwyższych, światowych półek, jak i przeznaczone dla mniejszych biznesów gastronomicznych lub stanowiące doskonałej jakości bazę dla żywienia zbiorowego. Dzięki szkoleniom w Instytucie Kulinarnym mamy szansę budować wśród klientów świadomość na temat produktów, pokazywać w praktyce ich szerokie zastosowanie i wysoką jakość – komentuje Włodzimierz Owczarski, Manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Transgourmet i Selgros Cash&Carry na EuroGastro
Z wszechstronną działalnością Transgourmet i Selgros będzie można zapoznać się podczas tegorocznych targów EuroGastro w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, w dniach 27-29 marca. Na swoim stoisku marka zaprezentuje szeroką gamę produktów oraz dodatkowe atrakcje. Odwiedzający będą mogli wziąć udział w pokazach kulinarnych prowadzonych przez członków Reprezentacji Narodowej Kucharzy oraz kucharzy Instytutu Kulinarnego Transgourmet, odbyć rozmowy z doradcami i ekspertami, w tym medalistami Kulinarnego Pucharu Świata i przedstawicielami Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Ponadto 27 marca o 11:30, w ramach programu edukacyjnego Profesjonalny Menedżer Restauracji reprezentanci firmy: Marek Burkacki, Bartosz Peter wezmą udział w panelu „Ciągły rozwój kluczem do sukcesu menedżera restauracji. O tym dlaczego warto śledzić trendy i stale się szkolić.”.