Tork podsumowuje konkurs Martell 2013

Newsy

Tork podsumowuje konkurs Martell 2013

07 marca 2013

W pierwszy weekend marca w Zamku Ryn odbył się XI Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la Cuisine Martell 2013. Marka Tork była jednym z partnerów tego wydarzenia.

Marka Tork bardzo aktywnie wsparła organizatorów i uczestników konkursu, udostępniając swoje produkty. Uczestnicy w trakcie przygotowywania konkursowych potraw mogli korzystać m.in. z profesjonalnych czyściw i ściereczek, z kolei na stołach jurorskich znalazły się serwetki N4 z nadrukiem.

„Decyzja o naszym zaangażowaniu w konkurs Martell była strzałem w dziesiątkę – mówi Wojciech Nizio, Junior Product & Market Manager w SCA Hygiene Sp. z o.o. – Konkurs okazał się doskonałą okazją nie tylko do zaprezentowania atutów produktów Tork w profesjonalnej gastronomii, ale także do nawiązania wielu cennych kontaktów w branży. Warto przypomnieć, że w jury profesjonalnym zasiadał nasz ambasador – Adam Chrząstowski, co było okazją do wzmocnienia wizerunku marki, a rozwiązaniami Tork zainteresował się m.in. Kurt Scheller – szef kuchni, krytyk kulinarny i przewodniczący jury profesjonalnego.”

W konkursie zwyciężyli młodzi kucharze z: Hotelu Anders w Starych Jabłonkach (I miejsce), Hotelu Narvil w Serocku (II miejsce) oraz Hotelu Best Western w Gorzowie Wielkopolskim (III miejsce).