Elektrownia Powiśle zajmie centralne miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. W tej prestiżowej lokalizacji pojawią się znane i popularne lokale: Tel Aviv, Pełną Parą i Soul Food. Staną się one częścią międzynarodowej hali restauracyjnej, zlokalizowanej w historycznej, odrestaurowanej części dawnej Elektrowni. Otwarcie zaplanowano na wiosnę przyszłego roku.
Strefa gastronomiczna w Elektrowni Powiśle zaoferuje pyszne koncepty kulinarne z całego świata. Miłośnicy kuchni wegańskiej i bliskowschodniej, ucieszą się na wieść o Tel Aviv Urban Food, który wprowadzi telawiwski street food do samego serca Powiśla. W wegańskim menu nie zabraknie wariacji na temat hummusu, falafela, opcji śniadaniowych, lunchowych i kuszących deserów, wiele z nich również w wersji bezglutenowej.
– Z niecierpliwością czekamy na otwarcie w historycznej Elektrowni Powiśle i cieszymy się, że będziemy współtworzyć to niesamowite miejsce – zrewitalizowaną perłę warszawskiej architektury przemysłowej. Podobnie jak kultowa, historyczna Elektrownia, łączymy nowoczesność z ponadczasową tradycją. Jesteśmy zadowoleni również z wysokiego poziomu obsługi oraz z faktu, że wśród dziesiątek konceptów gastronomicznych zapewnimy zdrową, świeżą i zróżnicowaną żywność dla gości Elektrowni i pracowników pobliskich biurowców – komentuje Tomasz Wawrzyniuk z restauracji Tel Aviv.
Soul Food to pionierzy warszawskich burgerowni. Słynie ze świetnej jakości mięsa i wyjątkowych dodatków. Oprócz burgerów, w karcie mają znaleźć się inne przysmaki – takie jak długo pieczone mięsa – szarpana wieprzowina i wołowina oraz marynowane żeberka, które są następnie wędzone w specjalnej pieco-wędzarni. Marek Ignaciuk, kucharz z kilkunastoletnim doświadczeniem zdobywanym w USA, Anglii i Australii to siła twórcza restauracji i wyjątkowych potraw.
Pełną Parą słynie z chińskich pierożków dim sum, przygotowywanych na parze. Karta menu będzie uosobieniem nowoczesnej kuchni azjatyckiej ze szczyptą fantazji. Oprócz pierożków dim sum, zjemy tu zupy, sałatki, Thai curry oraz Pad Thai. Pełną Parą zajmie dwa lokale w Elektrowni Powiśle – w hali restauracyjnej oraz jako niezależna restauracja zlokalizowana obok jednego z placów miejskich wewnątrz inwestycji.
– Cieszy nas, że Elektrownia Powiśle przyciąga tak różnorodne koncepty kulinarne, które przypadną do gustu miłośnikom dobrego jedzenia i spędzania czasu w niezobowiązującej, relaksującej atmosferze. Wszystkie trzy restauracje są prowadzone przez polskich restauratorów, którzy posiadają już prosperujące lokale w innych częściach miasta i mają one rzeszę wiernych fanów. Teraz przyszedł czas na Elektrownię Powiśle – stanie się ona tętniącym życiem miejscem w wymarzonej lokalizacji – zarówno dla konsumentów, jak i restauratorów. Nowi najemcy – Tel Aviv, Pełną Parą oraz Soul Food świetnie wpisują się w nasz multifunkcyjny koncept, łączący gastronomię i handel z rozrywką – komentuje Dariusz Domański, Development and Leasing Director, White Star Real Estate.