Przy ZL Nałęczów Zdrój, zakładzie butelkującym naturalne wody mineralne Cisowiankę i Cisowiankę Perlage, znajduje się miejsce magiczne. Restauracja Water & Wine powstała aby u źródła móc degustować butelkowane tu wody w towarzystwie wyselekcjonowanych win oraz wyśmienitych dań. Szef kuchni, Marek Flisiński, w swojej pracy bazuje na bogactwie okolic Nałęczowa. Jego potrawy skomponowane są z najwyższej jakości produktów regionalnych, podanych często w zaskakujący sposób.
Wyjątkowość tej restauracji i jej szefa doceniła produkcja popularnego programu kulinarnego Top Chef. To właśnie w Water &Wine nagrano jeden z etapów rywalizacji pomiędzy najlepszymi szefami kuchni w Polsce. Zadaniem, któremu musieli sprostać było przygotowanie pstrąga z wykorzystaniem produktów z przy-restauracyjnego ogrodu. Żeby nie było zbyt łatwo uczestnicy nie mogli używać soli. Miało to związek z prowadzoną przez Cisowiankę kampanią społeczną „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli”. Do przygotowanego przez uczestników delikatnego pstrąga idealnie pasowała musująca woda Perlage.
Zarówno uczestnicy programu jak i członkowie jury a także produkcja programu nie mogli wyjść z zachwytu nad restauracją Water&Wine i otaczającym ją krajobrazem. Grzegorz Łapanowski wprost powiedział, że jest to najpiękniejsza kuchnia jaką kiedykolwiek widział.
Water & Wine to jedyny w tej chwili taki koncept w Polsce. Na razie jest miejscem spotkań dla osób z branży – właścicieli i managerów restauracji, szefów kuchni oraz sommelierów.