Tytuł Archimagirusa 2020 zdobył Tomasz Ziółkowski wraz z zespołem: Oliwer Kowlaczyk i Oskar Wiewiórski. Konkurs Archimagirus Tradycja & Nowoczesność odbył się 3-5 września na zamku Gniew i był nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2021. Partnerem medialnym tego wydarzenia był Poradnik Restauratora.
Organizatorem konkursu jest Mariusz Gachewicz, a współorganizatorami są Paweł Mieszała i Jarosław Karolczyk, dyrektor generalny Hotelu Zamek Gniew ****w Gniewie.
W konkursie udział wzięło 8 drużyn, które przez dwa przygotowywały dania konkursowe: przystawkę, danie główne i deser.
W jury degustacyjnym zasiedli: Andrea Camastra, Daniel Ayton, Alon Than, Robert Skubisz, Tomasz Deker, Michał Doroszkiewicz, Grzegorz Fic i laureat pierwszej edycji konkursu – Paweł Stawicki.
Lista uczestników konkursu:
Drużyna 1
Roman Serdiuk szef
Mikołaj Sobora
Vitali Kovalenko
Drużyna 2
Tomasz Ziółkowski szef
Oliwer Kowlaczyk
Oskar Wiewiórski
Drużyna 3
Przemysław Gościniak szef
Bartłomiej Kornacki
Mikołaj Baryłka
Drużyna 4
Sebastian Maliszewski
Przemysław Onyszkiewicz
Marcel Zawadzki
Drużyna 5
Tomasz Soczumski szef
Ewelina Soboń
Maciej Kasprzyk
Drużyna 6
Michał Soliwoda szef
Mateusz Galbarczyk
Radosław Szulc
Drużyna 7
Radosław Gierłatowski szef
Aleksandra Płocharczyk
Mateusz Janusz
Drużyna 8
Andrzej Gołąbek szef
Krzysztof Lisiak
Wojciech Rzepecki.