Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski z ogromną starannością dobierają skład sędziów, którzy będą oceniać uczestników konkursu. Co roku w loży sędziowskiej zasiadają autorytety środowiska gastronomicznego – osoby z bogatym doświadczeniem zawodowym, laureaci prestiżowych konkursów krajowych i międzynarodowych, propagatorzy, mentorzy, działacze na rzecz rozwoju gastronomii.
W tym roku za sędziowskim stołem podczas półfinału Kulinarnego Pucharu Polski, obok Jeana Bosa, Jarosława Walczyka, Stefana Birka, Sebastiana Krauzowicza i Bożeny Sikoń, zasiądzie również Tomasz Purol – zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski w 2007 roku i Top Chef 2015.
Czy Tomasz Purol będzie surowym sędzią? O tym przekonamy się już podczas półfinału
KPP 2016 – 27 września podczas targów POLAGRA GASTRO.
Więcej informacji o konkursie: www.kpp.mtp.pl