Na początku kwietnia stanowisko dyrektora Food & Beverage w warszawskim Hotelu Bristol objął Tomasz Borucki.
Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął mając zaledwie 16 lat, kiedy dołączył do zespołu warszawskiego Hotelu Bristol i jako praktykant w dziale kuchni pod czujnym okiem ikony kulinariów – Kurta Schellera rozwijał swoje kulinarne pasje. Kolejne lata to doświadczenie zdobywane na luksusowych statkach pasażerskich, a także w wielu prestiżowych hotelach w Europie, USA, oraz na Bliskim i Dalekim Wschodzie, gdzie pełnił funkcję Szefa Kuchni, a później również Dyrektora Gastronomii.
Pracował m.in. w hotelu Twelve at Hengshan w Szanghaju należącym wówczas do portfolio marki The Luxury Collection, w kompleksie hotelowym Hiltona w Dubaju – LXR Habtoor Palace ,,Curio Collection by Hilton”, a w ostatnich latach w hotelu Grand Hotel des Bains Kempinski w szwajcarskim kurorcie St Moritz.
Na przestrzeni ostatnich lat Tomasz odpowiadał za liczne projekty renowacji i nowe koncepty gastronomiczne. Brał udział w wielu openingach m.in. pierwszego Hotelu Sheraton Grand w Dżakarcie, a także Hotelu Conrad w Guangzhou, w Chinach.
Po kilkunastu latach w najlepszych luksusowych hotelach na świecie Tomasz Borucki powraca do Polski i do Hotelu Bristol, aby swoje bogate doświadczenie wykorzystać na stanowisku Dyrektora F&B – będzie odpowiadał za restauracje i bary oraz przestrzenie bankietowe.
Źródło: Hotel Bristol, Luxury Collection Hotel, Warsaw