W niedzielę w Pałacu Mierzęcin odbyła się XI edycja Święta Konia. Przybyło na nie około 5 tys. osób – goście z okolic, Polski, a także zagranicy. O godz. 9.30 rozpoczęły się Towarzyskie Zawody w Skokach przez Przeszkody klasa mini LL, LL,L. Atrakcji nie brakowało. Do wczesnych godzin popołudniowych były to pokazy zaprzęgu czterokonnego, Tennessee Walking Horse, pokaz Western Artura Kwieka, konkurs – waga konia zimnokrwistego, „Szalone bryczki”. O godzinie 14.30 zajęcia „Akademii Kulinarnej” dla gości poprowadził Szef Kuchni Restauracji Destylarnia Pałacy Mierzęcin Dawid Łagowski, tegoroczny laureat Hermesa „Poradnika Restauratora”. Uczył jak grillować nie tylko mięsa, ale także ryby i warzywa, by było smacznie i zdrowo. Po południu odbyły się Regionalne Zawody w Skokach przez Przeszkody klasa L,P,N.
Przygotowano także specjalną ofertę dla dzieci m.in. dmuchany zamek, bańki na wodzie, kącik plastyczny. Do dyspozycji gości (za opłatą) były także wszelkie pozostałe atrakcje, jakie oferuje Pałac Mierzęcin – np. basen, Grape Spa, sauny, łaźnie, bowling, tenis.