The Best Chef Awards ogłosił nowych kandydatów do listy Top100 2020 – dwa nowe nazwiska z Polski

Newsy

The Best Chef Awards ogłosił nowych kandydatów do listy Top100 2020 – dwa nowe nazwiska z Polski

03 marca 2020

 

Nowi kandydaci do listy The Best Chef Awards 2020 oraz proces głosowania

Każdego roku wybieranych jest 100 nowych kandydatów do listy The Best Chef Top100. W tym roku na liście tej znajdują się aż dwa nazwiska z Polski – Marek Flisiński z Restauracji Water&Wine w Drzewcach oraz Justyna Słupska-Kartaczowska z Restauracji Jadka we Wrocławiu. Przypomnijmy, że w roku 2019 jedynym Polakiem na liście The Best Chef Top100 był Wojciech Modest Amaro z warszawskiej restauracji Atelier Amaro.

Pełna lista nowych kandydatów dostępna jest na stronie: https://www.thebestchefawards.com/

W tym roku głosowanie rozpocznie się 1 kwietnia. Wszyscy szefowie kuchni z listy z roku 2019 wraz z nowymi kandydatami głosować będą na ich zdaniem najlepszego szefa kuchni na świecie. Co ważne ocenie poddany jest sam szef – jego osobowość, osiągnięcia, pasja, a nie restauracja, w której pracuje. Swoje głosy oddadzą również profesjonaliści ze świata gastronomii – foodies, blogerzy oraz fotografowie. Każdy z głosujących, poprzez specjalny formularz on-line, wybiera jego zdaniem 10 najlepszych szefów kuchni, którym przyznaje od 1000 do 100 punktów. Szefowie z największą liczbą głosów wchodzą na listę The Best Chef Top100.

W kolejnym etapie odbędzie się głosowanie w kategorii The Best Chef Fol-LOVERS Award – jest to specjalna nagroda, która przyznawana jest przez internautów – miłośników gastronomii z całego świata. Głosowanie odbywać się będzie poprzez specjalny formularz na stronie The Best Chef Awards.

Co więcej w tym roku przyznana zostanie nowa nagroda specjalna – The Best Chef Science Award – dla szefa kuchni, który odznacza się wyjątkową innowacyjności, osoby, która poszukuje nowych technik i nie boi się eksperymentować w kuchni.

3-dniowe wydarzenie w Rotterdamie

Po wydarzeniu w Warszawie w 2017, Mediolanie w 2018 oraz zeszłorocznej imprezie w Barcelonie czas na Rotterdam. W tym roku wydarzenie będzie trwało aż 3 dni. W pierwszy dzień odbędzie się sympozjum Food Meets Science, w czasie którego świat gastronomii połączy się ze światem nauki. W kolejnym dniu Area Talks – czyli panele dyskusyjne z szefami kuchni, dziennikarzami oraz managerami. W czasie tych dwóch dni poruszone zostaną najgorętsze tematy takie jak ekologia, zrównoważony rozwój, rola kobiet w gastronomii czy odniesienia do tradycji w gastronomii. Ostatniego dnia natomiast czyli 23 września podczas uroczystej gali ogłoszeni zostaną zwycięzcy The Best Chef Awards 2020, jak również opublikowana zostanie lista najlepszych szefów kuchni z całego świata Top100.