Teraz wołowina kulinarna!

Newsy

Teraz wołowina kulinarna!

30 sierpnia 2011

Podczas międzynarodowej konferencji naukowej „Prokonsumencka gospodarka żywnościowa w krajach Unii Europejskiej” realizowanej w ramach projektu naukowego „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”” wszyscy zainteresowani produkcją i dostawami wołowiny kulinarnej w Polsce: producenci rolni, przetwórcy i dystrybutorzy, działający zarówno w systemie handlu detalicznego i hurtowego, jak i w kanale HoReCa, będą mieli szansę usłyszeć o korzyściach, jakie biznes wołowinowy niesie dla uczestników łańcucha dostaw.

Konferencja, która odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w dniach 12 i 13 września br., ma wskazać drogi rozwoju segmentu wołowiny kulinarnej w Polsce oraz odpowiedzieć m.in. na pytania: Czym jest innowacyjna produkcja wołowiny i jakie korzyści niesie konsumentom i wszystkim uczestnikom łańcucha dostaw? Jak wdrażać wyniki projektu oraz światowej nauki do praktyki biznesowej i rynkowej związanej z produkcją wołowiny o wysokiej i gwarantowanej jakości? To wyjątkowe wydarzenie ma przede wszystkim wytyczyć krótką i prostą drogę transferu wyników badań i osiągnięć naukowych do praktyki rynkowej.