Tatar z łososia wędzonego z winogronami, koperkiem i …

Tatar z łososia wędzonego z winogronami, koperkiem i …

15 maja 2012

Dawid Łagowski – Szef Kuchni Pałac Mierzęcin

TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO Z WINOGRONAMI, KOPERKIEM I SOKIEM  Z POMARAŃCZY NA LIŚCIACH SZPINAKU

SKŁADNIKI:

łosoś wędzony 100 g

winogrona 40 g

sok z pomarańczy 20 ml

pieprz cytrynowy 2 g

pieprz pomarańczowy 2 g

szpinak 30 g

oliwa smakowa 30ml sos balsamiczny 30 ml

świeży koperek 5 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Świeżo wędzonego łososia kroimy w kostkę, a następnie mieszamy wraz z przyprawami i sokiem z pomarańczy. Ten sposób doboru składników i odpowiedni dressing powoduje podkreślenie walorów smakowych ryby. Tak przyrządzonego łososia układamy na liściach świeżego szpinaku i dekorujemy sosem balsamico.