III edycja targów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Na zwiedzających czeka wiele atrakcji – branżowe panele tematyczne i konferencje, rozmowy handlowe, degustacje żywności.
Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to ważne wydarzenie biznesowe, które skupia polski i zagraniczny sektor spożywczy. W wystawie biorą udział producenci, importerzy, eksporterzy i dystrybutorzy żywności, napojów oraz dodatków do żywności, przedstawiciele administracji rządowej, organizacje branżowe. Targi WorldFood Warsaw to najważniejsze targi w Warszawie poświęcone sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Dodatkowo na targach zostały wyodrębnione sektory tematyczne: Wine&Spirits, Ingredients Warsaw, FoodTech Warsaw oraz nowość – EcoFood Warsaw.
Warszawa światową stolicą żywności
W III edycji targów udział wezmą polskie firmy, ale również reprezentanci takich krajów jak: Ukraina, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Macedonia, Tajlandia i Sri Lanka. Zagraniczni goście będą mogli również poznać bogactwo polskiej kuchni i nowoczesność sektora spożywczego, dzięki specjalnie zorganizowanym prezentacjom i degustacjom produktów tradycyjnych i lokalnych, charakterystycznych dla naszej rodzimej kuchni.
Ważną częścią WorldFood Warsaw są rozmowy B2B wystawców z przedstawicielami sieci handlowych, przygotowywane indywidualnie pod potrzeby każdego z uczestników. Po raz pierwszy do udziału w rozmowach handlowych zostali zaproszeni również przedstawiciele sektora HoReCa.
Trzy targowe dni będą obfitować w ciekawe konferencje, panele tematyczne i dyskusje. Pierwszego dnia w programie przewidziano tematykę związaną z eksportem polskiej żywności – perspektywicznymi sektorami i rynkami zagranicznymi oraz barierami w handlu. Drugi dzień targowy poświęcony będzie nowoczesnemu handlowi, a także licznym zmianom i nowym regulacjom, które ten sektor dotknęły. Z kolei ostatni już dzień targowy zaprezentuje trendy w produkcji oraz sprzedaży żywności ekologicznej.
Bezpłatnie udział w targach mogą wziąć:
- kupcy, przedstawiciele oraz kadra zarządzającą sieci spożywczych,
- przedstawiciele sieci sklepów detalicznych,
- właściciele sklepów i hurtowni spożywczych oraz alkoholowych,
- dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy żywności i napojów,
- dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy półproduktów i dodatków do żywności,
- producenci żywności i napojów oraz dodatków do żywności,
- kierownictwo punktów HoReCa,
- właściciele piekarni i cukierni,
- szefowie kuchni i kucharze, stowarzyszenia i władze lokalne.
Osoby które zarejestrują się on-line jeszcze przed targami otrzymają bezpłatnie katalog targowy.