Blisko 250 Wystawców z 8 krajów zaprezentowano swoją ofertę w ramach zintegrowanego projektu branżowego, który odbył się w dniach 22-24 maja w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku. Premierowy projekt połączył cztery specjalistyczne tytuły targowe: 15. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK, 17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO, 16. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA oraz 12. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH.
Odwiedziło je pięć tysięcy zwiedzających, a wśród nich: właściciele, menadżerowie, ajenci restauracji, kawiarni, barów, pizzerii, stołówek, jadłodajni, firm cateringowych, hoteli, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych, piekarni, cukierni, lodziarni, smażalni ryb, sklepów spożywczych, rybnych i nabiałowych, hurtowni spożywczych i nabiałowych oraz szefowie kuchni, dietetycy, technolodzy żywienia, a także dyrektorzy i przedstawiciele ds. zakupów sieci supermarketów i dyskontów.
Miłośnicy dobrej kuchni mieli okazję kibicować młodym adeptom sztuki kulinarnej podczas II Ogólnopolskiej Olimpiady Kulinarnej Młodych Kucharzy, który poprowadził Krzysztof Skiba. Najlepsza w tych zmaganiach okazała się drużyna z gdańskiego Sports Hospitality. Po raz pierwszy GASTROEXPO towarzyszyła Ogólnopolska Olimpiada Dekoracji z Warzyw i Owoców, zorganizowana przez Krzysztofa Wierzbę z Carving Team Poland. Zwycięzcą Olimpiady został Paweł Sztenderski.
W ramach BALTPIEK już po raz trzeci odbył się Konkursu Cukierniczy o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku „Kuźnia Słodkich Talentów”, którego tematem było hasło „Majówka”. Zmagania komentował mistrz Tomasz Deker. Najlepsze okazały się: Iwona Rostkowska i Paulina Drojecka z Pomorskich Szkół Rzemiosł w Gdańsku.
Nie zabrakło również licznych konkursów dla wystawców, a najlepszym wypiekiem wybrany został chleb na liściu chrzanu Piekarni-Cukierni Sławomir Mielnik. Kolejna edycja ZINTEGROWANEGO PROJEKTU BRANŻOWEGO za dwa lata 27-29 maja 2015.